Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 09:45, 18 maj 2012

Netka napisał(a)
Ależ pięknie jest u Ciebie ! Pozdrawiam serdecznie

Witaj, grupa krakowska rośnie w siłę i się powiększa z każdym dniem.
Ogród w cieniu drzew, tak jak u Ciebie, to jest moje marzenie - nieustające, nawet już troszeczkę tego cienia jest już tu i ówdzie
Gabriela 09:51, 18 maj 2012

akanta napisał(a)
[

Gabrysiu jest cudnie już od pierwszego ujęcia widoku z tarasu.To otwarcie na panoramę okolicy to takie piękne odniesienie do zjednoczenia z naturą.Też marzęo takim tarasiku! Widok niestety mam amknięty ścianą lasu ale wsch.bok ogrodu odsłaniam na piękną polanę z wielkim dębem.Następne zdjęcia faktycznie odtwarzają angielskie rabaty,a Twoje róże i ta przestrzeń to taki duch wolności ,otwartośći -to ja uwielbiam.

No i znowu widać jak na dłoni, że każdy marzy o tym, co mają inni. Ja akurat chciałabym mieć ścianę lasu, chociaż z jednej strony, ale wiem że tak nigdy nie będzie, bo dookoła, mimo że na dużych działkach, są ogrody sąsiadów i pole uprawne. Dlatego posadziłam w dwóch rzędach iglaste: sosny, swierki, daglezje, od strony gdzie najbardziej wieje, żeby stworzyć sobie choć namiastkę, taki mini-lasek. Doczekałam się w tym roku pierwszych szyszek na moich sosnach i już nie będę musiała ich zbierać po lesie. Może zrobię z nich nowy wianek, albo koszyk?
Celina 12:58, 18 maj 2012

Witaj Złośliwcze
Lubię te Twoje widoki i nic na to nie poradzę
mira 16:41, 18 maj 2012

a ja lubię się pogapić jak ktoś ma coś ladnego, a jak ma takie bylinowe rabaty że jejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
to gapię się i podziwiam i odpoczywam w drodze po pracy bo już mam week!!!!!!!!!!!

pozdrawiam
mira68 17:07, 18 maj 2012

Ojak zazdroszcze że masz już wolne a ja za godzine do pracy
shrekol 07:02, 21 maj 2012

Gabryjelo jak miło poznać osobiście i napiszę jeszcze raz to samo co u Eli, że niedosyt mam ....ale nadrobimy
Elfik 17:55, 24 maj 2012

Gabrysiu, przysiadłam na Twoim tarasie i gapię się, gapię, gapię...Zachwycam się i chłonę, chłonę............. A przy moim tarasie pusto! Będą hortensje bukietowe, ale to młodzizna, więc nie buchną, a między nimi co? nie mam konceptu
Pooglądałam Twoje róże... Przepiękne!
Mówisz "każdy marzy o tym, co mają inni"... Nie, ja tam łapczywa nie jestem, bo niewiele u mnie się zmieści... Ja tylko chciałabym umieć to urządzić! I zmieniam, zmieniam, niestety, z roku na rok jest coraz gorzej... Dziś mnie narzekactwo dopadło...
hanka_andrus 19:08, 24 maj 2012

Elfiku,powiem jak moja babcia mówiła: Dziecko,nie już ty zmęczona, pora tobie do sanatoriów pojechać.
popcorn 12:29, 25 maj 2012

Gabrysiu miło było Cie poznac u Bozenki!
Dziekuje za sadzoneczke tej dziwnej lawendy - zalapalam sie na 1 - podlewam i dbam
Pieknie u Ciebie! Widoki z tarasu nieziemskie! A jaki zielony trawnik! Super
Rabaty bylinowe przepiekne! Ehh... a z ktorej strony "Podkrakowa" mieszkasz? pozdrawiam!
Karolina
EPODLAS 23:02, 25 maj 2012

Gabrysiu, życzę ci, żeby ci ketemie z nasionek wyrosły. To piękne krzewy. Obsypana kwiatami ketemia , wygląda cudownie. Widziałam kiedyś taką. Ja jeszcze liczę, że moja wypuści listki.