Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Konstancja30 00:09, 07 maj 2012

dobrej nocy ... zapomniałam tylko napisać, że jeżeli TEN ogród nazywany jest ogrodem w budowie to ja się jeszcze ze swoim nie narodziłam ... to jest piękny ogród ... z bogactwem roślin ... rabat ... z klimatem ... z każdą stroną piękniej ... ratuje mnie przed ucieczką z forum z moim armagedonem tylko myśl, że też miał początek ... kolorowych snów
weronika77 17:09, 07 maj 2012

Gabrielo,oprócz floksów obie lubimy głogi, rozglądam się za Twoimi, czy już kwitną.
agniecha973 23:48, 08 maj 2012

Gabrysiu, u Pszczółki reklamowałaś jakiś bluszcz. Masz dokładną nazwę?
Gabriela 10:04, 09 maj 2012

Konstancja30 napisał(a)
dobrej nocy ... zapomniałam tylko napisać, że jeżeli TEN ogród nazywany jest ogrodem w budowie to ja się jeszcze ze swoim nie narodziłam ... to jest piękny ogród ... z bogactwem roślin ... rabat ... z klimatem ... z każdą stroną piękniej ... ratuje mnie przed ucieczką z forum z moim armagedonem tylko myśl, że też miał początek ... kolorowych snów

Kontstancjo, cieszę się że Ci się podoba. Ja po prostu nie pokazuję niezagospodarowanych miejsc, więc wydaje się lepszy niż w rzeczywistości.
Gabriela 10:05, 09 maj 2012

weronika77 napisał(a)
Gabrielo,oprócz floksów obie lubimy głogi, rozglądam się za Twoimi, czy już kwitną.

Moje głogi miały już różowe pączki, ale jeszcze nie rozkwitły. Teraz mnie nie ma w domu do czwartku, ale mam nadzieję je sfotografować, te dwa bidne, co się ostały.
Gabriela 11:45, 09 maj 2012

agniecha973 napisał(a)

Agnieszko, nie mam nazwy mojego bluszczu, bo jego sadzonki obcięłam z domu koleżanki parę lat temu. Najbardziej podobny jest chyba do odmiany Thorndale ( chyba dobrze napisałam). U mnie nie chce się piąć, niektórzy mówią, że dlatego że nowe mury i że podmurówka z klinkieru za gładka. Za to rozrasta się w tempie niesamowitym po ziemi, jest b. ekspansywny i w ogóle nie przemarzł. Nie mam jego zdjęć, coś tam widać na pierwszej stronie mojego wątku, na pierwszych zdjęciach, to ten pod tarasem. Jak chcesz sadzonki, to napis na PW.
Bogdzia 20:36, 09 maj 2012

Gabrysiu wstawiłam dla Ciebie zdjęcia mojego ogrodu- zobacz.
agata_chrosc... 10:30, 10 maj 2012

Obejrzałam sobie z przyjemnością. Masz piękne widoki - tak jakby Twój ogród był dużo, dużo większy. Chociaż i tak jest ogromny! Przy tych rozmiarach to on chyba zawsze będzie w budowie, albo przebudowie. Super.
Danusza 12:06, 10 maj 2012

Gabrysiu są!! wielkie dzięki
Milka 12:09, 10 maj 2012

Gabriela napisał(a)

Agnieszko, nie mam nazwy mojego bluszczu, bo jego sadzonki obcięłam z domu koleżanki parę lat temu. Najbardziej podobny jest chyba do odmiany Thorndale ( chyba dobrze napisałam). U mnie nie chce się piąć, niektórzy mówią, że dlatego że nowe mury i że podmurówka z klinkieru za gładka. Za to rozrasta się w tempie niesamowitym po ziemi, jest b. ekspansywny i w ogóle nie przemarzł. Nie mam jego zdjęć, coś tam widać na pierwszej stronie mojego wątku, na pierwszych zdjęciach, to ten pod tarasem. Jak chcesz sadzonki, to napis na PW.

Gabrysiu, jeśli będziesz u Bożenki i będą nadwyżki bluszczu, to ja chętna, chcę moje mury nimi zakryć
pozdrawiam