Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

an_tre 11:29, 07 lut 2014

Jednak chyba prościej kupić gotowe sadzonki kleome, nie są tak drogie a pewne
pozdrawiam Gabrysiu
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Pszczelarnia 11:48, 07 lut 2014

To ja chyba się przeproszę z kleome.
paniprzyroda 20:17, 07 lut 2014

Różane różności, dynia i cleome, wycieczki - plany wiosenne aż miło czytać
Po lekturze o różach na forum doszłam do wniosku, że swoje jesienne zakupy różane posadziłam za blisko siebie. Czekać do jesieni i przesadzić, czy zrobić to wiosną?
Dziś obejrzałam wystające spod śniegu pędy różane. Poza jednym mają się całkiem dobrze
Leida 22:07, 07 lut 2014

Ja te kury wspominam do dziś. Były po prostu świetne. Szkoda, że u nas taki rzeczy jak na lekarstwo. Bo też bym je chętnie kupiła. Pewnie nie zmieściłyby się do walizki, a jakby nawet to ta walizka ciągnęłaby mnie a nie ja ją.
Zresztą ogród też wspominam - był jednym z fajniejszych jakie widziałam w Anglii.

A jak miałabyś więcej czasu na Niemcy to mogę Ci polecić jeszcze parę miejsc w okolicy Hamburga - ale to już trochę dalej. Tam są ogromne zagłębia szkółkarskie.
I nie wiem czy byłaś w Hanowerze - Herrenhausen to tez klasyka którą trzeba zobaczyć. Jakby co to pisz na prv.
Eve 22:20, 07 lut 2014

Witaj Gabrysiu, czytam, że piękny ogrodowy wyjazd Ci się szykuje
Zamówiłaś cudne róże, nie mogę się doczekać, aż zobaczę je w Twoim ogrodzie
Coraz więcej nowych, nieznanych u nas wcześniej róż się pokazuje, tyle mam chciejstw, ale ogród nie z gumy. Zobaczymy, co wypadnie po tej zimie, najwyżej będę wymieniać
Gabriela 18:57, 08 lut 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Ja w ubiegłym roku siałam kleome 10 marca, wzeszło po tygodniu. I tak było za wcześnie. Z powodzeniem je można siać na początku kwietnia.

Wszystko prawda. Nie ma co się spieszyć z tym sianiem.
Gabriela 18:59, 08 lut 2014

alinak napisał(a)
ale się wychyliłam z szeregu ..

Tak troszeczkę się wychyliłaś. Miejmy nadzieję że i kleome się wychylą.
Gabriela 19:01, 08 lut 2014

an_tre napisał(a)
Jednak chyba prościej kupić gotowe sadzonki kleome, nie są tak drogie a pewne
pozdrawiam Gabrysiu

Masz rację Aniu, ale ile fanu mamy z sianiem, wyciąganiem oczami tych kiełków, które wyskakują nie wiadomo kiedy, martwieniem się o nie i cieszeniem i tak na zmianę. Ogrodnicze życie, ot i co .
Gabriela 19:01, 08 lut 2014

Pszczelarnia napisał(a)
To ja chyba się przeproszę z kleome.

Koniecznie, ładne i pasuje.
Gabriela 19:04, 08 lut 2014

paniprzyroda napisał(a)
Różane różności, dynia i cleome, wycieczki - plany wiosenne aż miło czytać
Po lekturze o różach na forum doszłam do wniosku, że swoje jesienne zakupy różane posadziłam za blisko siebie. Czekać do jesieni i przesadzić, czy zrobić to wiosną?
Dziś obejrzałam wystające spod śniegu pędy różane. Poza jednym mają się całkiem dobrze

Wszystko w ogrodzie ma się bardzo dobrze, byłam dzisiaj i widziałam, nawet werbena przezimowała.
Co do róż, to mówi się że jak się je sadzi jesienią to rosną, a jak na wiosnę to trzeba je prosić żeby rosły. Sadzimy i wiosną i jesienią, bo chcemy mieć je szybciej. Myślę że sadzenie wiosną wcześnie, jeszcze przed ruszeniem wegetacji spowoduje, że aż tak bardzo o rośnięcie ich nie trzeba będzie prosić. Zwłaszcza jak dostaną dobre podłoże.