Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Agania 23:29, 17 kwi 2015

Gabriela napisał(a)

Brak aktualnych, ale wrzuciłam ubiegłoroczne, z maja, wyprzedzając nieco sezon.
Śliwa wiśniowa dzisiaj zakwitła burzą różowości, więc podeprę się znowu ubiegłym rokiem, bo przecież wygląda tak samo. Tyle że to zdjęcie było zrobione 30 marca 2014.

Ja też śnię o nasadzeniach, a takie chwile podziwiam
Kasya 23:32, 17 kwi 2015

Taka lekka zima byla i takie opoznienie...paskudnie zimna wiosna
monteverde 23:35, 17 kwi 2015

Gabrysiu aster frikardi Wunder von Staffa u nas nie jest niestety w sprzedaży a mogę zapytać o nazwę bergenii białej którą ma Basia K? ja mam tez białą ale całkiem ma inny kwiatek, pozdrówka
Gabriela 21:53, 18 kwi 2015

07_Rene napisał(a)
Czytałam u Vivy, że miewasz sny, w których robisz nasadzenia Podtrzymuje mnie to na duchu, że nie zwariowałam do końca, skoro nie jestem sama w takich fantazjach
Jak zakwitnie Ci czosnek niedźwiedzi to bardzo proszę o fotkę. U mnie na razie same liście i nic więcej....

Czosnek niedźwiedzi zakwitnie dopiero w maju, ale zdjęcie mogę już wstawić. Z ogrodu botanicznego w Monachium.

07_Rene 21:58, 18 kwi 2015

Robi wrażenie jak w maju to znaczy że nie przegapilam
paniprzyroda 22:09, 18 kwi 2015

Takie łany czosnku widziałam pod Babią Górą w lesie bukowym, zapach najzupełniej znośny Posadziłam cebulki jesienią, żadna się nie pokazała siałaś kiedyś kminek? dostałam dziś kępki do posadzenia, potraktuję je jako kolejną ciekawostkę pozdrawiam.
Gabriela 22:10, 18 kwi 2015

Ciągle nie mam zdjęć z ogrodu, ale udało mi się zasiać w warzywniku kilka dni temu. Muszę się pospieszyć, bo narcyzy zaczynaja przekwitać.

Za to mam świeże zdjęcia z Paryża, na Polach Elizejskich teraz bardzo kolorowo. No i dwadzieścia parę stopni powyżej zera.
W Polsce zrobiła się zima wiosną, wracanie dzisiaj było katorgą i cierpieniem.

Drzewa już mają zielone liście - przy cmentarzu Père Lachaise

Gabriela 22:16, 18 kwi 2015

paniprzyroda napisał(a)
Takie łany czosnku widziałam pod Babią Górą w lesie bukowym, zapach najzupełniej znośny Posadziłam cebulki jesienią, żadna się nie pokazała siałaś kiedyś kminek? dostałam dziś kępki do posadzenia, potraktuję je jako kolejną ciekawostkę pozdrawiam.

07_Rene napisał(a)
Robi wrażenie jak w maju to znaczy że nie przegapilam

W lasach koło Bielska-Białej też rosną takie łany. Zapach jest czosnkowy, ale nie męczący. Moje cebulki dostałam w maju, własnie spod Bielska, jeszcze z liśćmi i kwiatami, natychmiast wsadziłąm i mam całkiem fajną kępę, zerwałam kilka listków i co tu dużo mówić - na kromce świeżego chleba z masłem i białym serem - poezja smaku.
Widziałam je w Krakowie w sklepie ogrodniczym pod koniec marca, z wyrośniętymi już liśćmi. Jedna cebulka w doniczce kosztowała 10 zł - gorzki śmiech ogarnia.

Kminek wysiała kiedyś przez pomyłkę moja mama, myląc go z koprem. Ale do zbiorów nie doszło.
Agania 22:19, 18 kwi 2015

Znowu wycieczka i piękne zdjęcia, jak kolorowo na rabatach, u nas faktycznie dzisiaj zima ze śniegiem zaglądała...ale czuwam i szybko ją przegoniłam
Cudowne to zdjęcie z czosnkami z Monachium....ha, ha od razu poczułam się głodna
Gabriela 22:26, 18 kwi 2015

Agania napisał(a)

Ja też śnię o nasadzeniach, a takie chwile podziwiam

Podobno jak się o czymś dużo myśli, to się śni. Dużo myślę o ogrodach i roślinach, ale takie piękne sny ogrodnicze miewam sporadycznie, niestety.
Za to od czasu do czasu zdarza się, że śnię na jawie...