Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 09:58, 23 lip 2015

viva napisał(a)

Gabrysiu, ależ mamy różne upodobania Ja nie cieszę się jak jest susza i muszę podlewać i wydaje mi się , że moje roślinki wtedy nie oddychają a przymierają
Wiem, mamy róże warunki ziemne

Ładny gadżecik

Pewnie jakbym miała tylko suszę, to też bym się nie cieszyła.

Ulubione róże matki Nicolasa, ale jak się nazywają? Zapomniałąm.

Gabriela 10:05, 23 lip 2015

mira napisał(a)
Nalatałaś się z aparatem na urlopie ? to fajnie mam nadzieję, że kiedyś do zdjęć wrócisz na spokojnie i zobaczymy
Twoje doniczki zawsze mnie zachwycają są takie spokojne, luz
moje petunie w różnych postaciach pożarły mszyce, a i pelargonie jakieś nie takie - forsa wywalona, koniec, sianie jak by nie było jest najlepsze.

pozdrawiam

Aparat muszę nowy sobie sprawić, niestety.
Doniczki w tym roku świetnie mi rosną, jest dobrze, wyjąwszy niespodziwanki w postaci dalii w nich, co miały być czerwone z bordowymi liścmi, a są... oczywiście różowe.
Ale wiem, że najbardziej ciekawi Cię zwłaszcza jedna, ogromna donica - właśnie ta:

Gabriela 10:14, 23 lip 2015

paniprzyroda napisał(a)
Nareszcie liczę, że to nie koniec obrazów z ogrodu a także kiedyś zobaczymy efekty latania z aparatem
jak Twoje cynie, bo moje owszem, zaczynają kwitnąć, ale śladu jak na razie nie ma po angielskich rarytasikach
aminek jest cudny i gwiazdorzy na rabatach tu i tam
gadżety - perełki wynajdujesz
a jak wąż kolejny raz wjeżdża na buksiki, to przypominam sobie Twój patent muszę o czymś pomyśleć
pozdrawiam

Już zaczęłam wklejanie efektów latania z aparatem.
Moje cynie świetnie i rewelacyjnie - zdjęcia obiecuję, gorąco czerwone i pięknie.
Angielskie nasiona wykiełkowały mi wszystkie, gorzej z daliami - marne i małe,jeszcze nie kwitną. W ogóle w tym roku dalie mam nie za bardzo, niestety, nawet te stare.
Aminek wysiałam za późno i do ziemi i na pewno nie doczekam nasion, więc coś czuję że teraz ja będę się prosić o niego. Na szczęście jest wielu obdarowanych.
Patent do węża, świetnie zdaje egzamin, chociaż zwykłe kołki też można sobie wbić, nadziać na koniec małą doniczkę i efekt też będzie sielski, anielski.

Mariolu, znasz tego chabra? Wysoki jest, mam nadzieję że mi przezimuje.

Gabriela 10:17, 23 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Jaki jest patent na węża? Ja mam takie jakby dawne kotwy do palowania bydła na polu. Jest inny?

Nie, patent nie jest inny, ale ja mam takie kotwy żeliwne, kupiłam w czerwcu we Francji.

agniecha973 10:18, 23 lip 2015

Dobrze, że kupiłaś nowy gadżet, to kilka zdjęć z ogrodu się trafiło
Czekam na relacje zewsząd. Bardzo lubię i pozdrawiam.
Gabriela 10:26, 23 lip 2015

07_Rene napisał(a)
Piękny ogród "szperać" w tak cudownym ogrodzie bez ograniczeń to dopiero gratka. Ja na razie nigdzie nie byłam, niewiele widziałam na żywo, ale sądzę że takie podróże niezwykle rozwijają.... i to nie tylko ogrodowo

o
No i właśnie dlatego tak się cieszyłam z tego szperania.
Masz rację, że takie podróże to frajda, zwłaszcza jak się nie jest tak "wycieczkowo", przywozi się masę inspiracji i odmienia się małżonek, który chce niemal dorównać oryginałom i mówi że niebawem u nas nastąpi zmiana na stanowisku "head gardenera".

Jeszcze?

Gabriela 10:45, 23 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Gabrysia, czy ta hortensja, co ma takie zamszowe liście i kwitnie na fioletowo, u nas przezimuje? Ma ją Dzidka, chyba w rogu domu. Bo chcę się skusić.

Ogród Pana Angielskiego - . Dużo przestrzeni.

Ma ją Dzidka, w cieniu, pod drzewami i przy domu, więc miejsce zaciszne. Skuś się, pewnie że tak.

Z ogrodu Angielskiego Pana - to co Cię interesuje, czyli zaplecze ogrodnika.

A tu poczyniona naprędce "szkółka" - z przywiezionego przez nas w prezencie powojnika Polish Spirit, z nadłamanych gałązek, nasz gospodarz natychmiast porobił sadzonki i udoniczkował w myśl zasady "w moim ogrodzie nic się marnuje".
Kiedy obcinałam zakupioną budleję skrętolistną, również i jej kawałki zostały zadoniczkowane.
Róża Chopin dotarła bez szwanku, więc nie doczekała się sadzonek, ale wiem że Pan też sam sadzonkuje róże. A nie musi, bo przecież mógłby sobie kupić. Ale wszyscy wiemy o co tu chodzi. Spędziliśmy na rozmowach o tym całe, długie wieczory.

Gabriela 10:55, 23 lip 2015

agniecha973 napisał(a)
Dobrze, że kupiłaś nowy gadżet, to kilka zdjęć z ogrodu się trafiło
Czekam na relacje zewsząd. Bardzo lubię i pozdrawiam.

.
Przez to wszystko, Normandia mi się zapodziała...
Le Bois de Mouties

Kasya 11:39, 23 lip 2015

Ale cudownosci ... Będę oglądać te fotki nie raz
Urszulla 12:26, 23 lip 2015

[img size=640x360
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/92/920238/original.jpg[/img]

Gabrysiu, a to liście laurowe? może głupio pytammirabelki mi się zamarzyłybardzo mi się podoba ten dzwon przy szyszkach i wiadereczko kompostowe. Rzeczywiście fotki z wycieczki są zachęcające do obejrzenia nowego wątku tylko kiedy dasz radę go zrobić?pytam nieśmiało