Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Pszczelarnia 12:53, 23 lip 2015

Gabrysiu, wybacz, ale może należy ogłosić, że Pan Angielski byłby do wzięcia? Jeżeli spotka panią dystyngowaną, kochająca albumy, pewną stabilność miejsca i z angielska ekstrawagancką .... etc.

Ja poproszę odrost mirabelki - wracam do tematów ogrodowych.

Jak dobrze, że upał zelżał, są zdjęcia.

abiko 12:56, 23 lip 2015

Gabrysia cudowna wyprawa, dzięki Tobie zwiedzamy zakątki do których nie dotarlibyśmy dziękuję za pokaz i pytanie gdzie takie świderki do pomidorów można nabyć
mira 13:16, 23 lip 2015

Normalnie ach....
Ten angielski ogród to jedno ale łażenie bez limitu czasu i te rozmowy no....co tu gadać

i również dziękuję za fotki tyle mojego pogapić

no i Twoje komentarze o sielskim ogrodzie co nie ma być pod linijkę i z zielonym trawnikiem od razu lepiej się czuję
choć... jak wracam do zdjęć jakoś tam cudnie i buksiki pod linijkę

moja dalia też kiepsko rośnie ale sobie mówię że ona późniejsza jest
fuksja cudna - donica cudna tez by się jej zdała
i postanowiłam w przyszłym roku sieję do donic a jeżeli już to kupię same liście ozdobne i tyle
leje he
pozdrawiam
Gabriela 15:48, 23 lip 2015

Burze łażą dookoła i upał nieco odpuszcza, uff.

Dziewczyny, obiecuję założyć wątki z wyprawy angielskiej i francuskiej też. Bo ogrody w Normandii są jak angielskie - ten sam klimat, no i wspólna historia.
Ogród francuski to nie jest tylko Wersal - tak się składa.
I powiem Wam, że Anglicy, szczególnie ta klasa, nazwijmy ją średnia wyższa, snobują się na Francję - kupują tam domy, wyjeżdżają na wakacje, uczą się francuskiego, mimo że jak wiadomo - również z historii - nie przepadają za sobą. I w tych francuskich domach, montują umywalki z dwoma kranami. I strasznie się dziwią, że można inaczej.

Urszula - tak to jest krzew lauru, zgodnie z podpisem.
Abiko - te spiralki do pomidorów są do kupienia w OBI przy Wielickiej na przykład.
Ewa - mirabelkę się odkopie na jesieni.
Mira - ten ogród nie jest całkiem po linijkę, bo nikt go nie ogląda za biletami, ale jak widzisz trochę jednak jest. Codziennie przychodzi do niego ogrodnik, więc nie czuj się umniejszona.
Donica do fuksji to będzie na przyszły rok, bo już było z późno żeby ją ruszać.

I doczniki frontowe - za rok będzie trzeci rząd dla lepszych proporcji.

Gabriela 15:57, 23 lip 2015

Lilie też mi rosną:

Liliowce płoną:

Gabriela 16:57, 23 lip 2015

Wszystko na niebiesko, fioletowo, purpurowo. Nie mogę mieć różowych hortensji, bez szans. Dlaczego nikt nie wymyślił nawozu "różowa hortensja"?

Polish Spirit

Malwa niemal czarna, aparat kłamie

Radosne cynie

aster Wunder von Staffa

Agapanty kończą obfite wreszczie kwitnienie - łodygi mają bardzo długie i po poprzedniej zawierusze w zeszłym tygodniu, jak się położyły, tak już nie wstały.

Gabriela 17:28, 23 lip 2015

Niebieskiego ciąg dalszy.

Te jeszcze w zeszłym roku były jasnoróżowe. Myślałam że na drugim końcu ogrodu takie zostaną, ale gdzie tam.

Te są głębko ciemnoczerwone i mają śliczne niebieskie "oczka".

Ta jest ostatnia, ale młoda, jeszcze nie sięgnęła korzeniami głębko po niebieski kolor.

Kosmos czekoladowy stały w kolorze, udało mi się go przezimować w piwnicy.

President kończy niebieski korowód.

Mala_Mi 21:55, 23 lip 2015

I tylko tyle????

Może Pan Angielski szuka ogrodnika od roboty.. możesz mnie zaanonsować

A Twoja rzeczka liliowcowa boska
Toszka 03:05, 24 lip 2015

Hortkom dolomitu syp - będą różowe. Ziemie masz kwaśną to trzeba popracować nad ph.
margaretka3 11:23, 24 lip 2015

Już piąty raz wchodzę, żeby napisać i ciągle coś mnie odrywa. W pięknych miejscach byłaś! Kompostowe zaplecze robi wrażenie, nic dziwnego, że tak im potem wszystko dorodnie rośnie.
Ja też walczę o jak największą ilość kompostu. Nawet zielskom pozwalam na obrzeżach doróść, żeby potem więcej masy kompostowej było

I u Ciebie też wysiewane cynie czerwone, ketmie, hortensje, słoneczne rabaty i pelargonii mnóstwo - lubie takie klimaty.