Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Katkak 09:12, 24 sie 2015

Gabrysiu ja mam u siebie taki mini Mordorek, bo x razy mniejszy. choć mój bardziej straszy. U Ciebie jest pusty i tyle, a na moim wyrwanego hałda zielska szopa sąsiada zaraz przy płocie. No, ale nic, za rok chcę mieć tam oczko wodne i wierzę, że będzie pięknie . Póki Iga jest mała niezbyt głębokie, a jak podrośnie, to na tyle głębokie żeby rybki mogły zimować. U Ciebie nawet szopa jest urokliwa . Lubię takie warkocze z cebuli i czosnki. Zawsze kupuję i nigdy nie zjadam, bo przecież takie ładne, że szkoda . Ale zazdroszczę Ci tej przestrzeni . Choć moje maleństwo przy rocznym bajtlu i pierwszoklasiście to i tak będzie za dużo do obrobienia . A przecież jeszcze pracuję i od czasu, do czasu trzeba dom odgruzować . Ale chciałoby się więcej i już. Taka natura. Więcej miejsc = więcej chciejstw.Pozdrawiam Gabrysiu. Zaraz jadę po moje zamówione chciejstwo (jedno z wieeeeelu) - budleję Santana . Pozdrawiam i miłego poniedziałku życzę .
Kondzio 09:17, 24 sie 2015

Widzę ze zabraliście się za ten kawałek ogrodu bedzie jeszcze piękniej
Pszczelarnia 09:58, 24 sie 2015

I to jest najfajniejsze, że jest coś takiego jak wolne/puste miejsce do zagospodarowania w ogrodzie.

Piękna ta cebula.
laurowisnia 10:02, 25 sie 2015

Jak będę siedzieć na ławce w cieniu Mordoru, to będę mieć widok na prawie cały tylny ogród.

Piękny widok, taki daleki...

Podziwiam zbiory kwiatowo-ziołowo-owocowo-warzywne.
Czy brzoskwinie mają meszek czy gładką skórkę?
Gabriela 22:01, 25 sie 2015

Katkak napisał(a)
Gabrysiu ja mam u siebie taki mini Mordorek, bo x razy mniejszy. choć mój bardziej straszy. U Ciebie jest pusty i tyle, a na moim wyrwanego hałda zielska szopa sąsiada zaraz przy płocie..

Ależ już nie jest pusty - posiana trawa (dzisiaj popadał na nią deszczyk) i posadzone są częściowo rośliny. Przez prawie 10 lat był tam kompost w różnych fazach, stadiach i wielkości pryzm, miejsce zupełnie niereprezentacyjne, ale straszenie Mordorem mamy już za sobą - jest plan żeby był piękny.
Gabriela 22:04, 25 sie 2015

Kondzio napisał(a)
Widzę ze zabraliście się za ten kawałek ogrodu bedzie jeszcze piękniej

Nie "jeszcze", tylko dopiero.

Pszczelarnia napisał(a)
I to jest najfajniejsze, że jest coś takiego jak wolne/puste miejsce do zagospodarowania w ogrodzie.

Piękna ta cebula.

W sumie każdy takie puste miejsce może sobie zrobić - wyrywając wszystko co rośnie teraz.
Cebula znakomita, wiem.
Gabriela 22:05, 25 sie 2015

laurowisnia napisał(a)

Podziwiam zbiory kwiatowo-ziołowo-owocowo-warzywne.
Czy brzoskwinie mają meszek czy gładką skórkę?

Brzoskwinie mają meszek, który ściera się przy myciu, ale takie chapnięte prosto z drzewa trochę łaskoczą, ale tylko przez moment.
laurowisnia 10:30, 27 sie 2015

Meszek mi nie przeszkadza, zastanawiałam się nad odmianą, sama mam o gładkiej skórce, a może moja brzoskwinia okaże się nektaryną? Dojrzewałaby w podobnym terminie ale owoce opadły przy tej suszy. Jest młoda, to były pierwsze trzy szt.
Doczytałam o wyjeździe, nie dziwię się, że zabrałaś się za nowe miejsce.
paniprzyroda 22:20, 30 sie 2015

Nadrobiłam zaległości winogrona i u mnie obrodziły w tym roku, dereń dochodzi, ale pestka i skórka składają się na owoc
Mordor do zagospodarowania to dla Ciebie pestka, już widzę te łany roślin Pozdrawiam. Aha, dalie u mnie rosną dobrze jedynie te podpędzane w doniczkach, pozostałe marne, niektóre chyba nie zdążą zakwitnąć.
Agania 17:22, 31 sie 2015

Kawał pracy za Wami...u mnie też ogród w budowie i w suszy jak u większości z nas, ale już woda w basenie nadaje się do podlewania
Cudowne plony u Ciebie....szopa też przecudnej urody....u mnie tylko dwie dynie i kilka cukini, nie miałam za wiele czasu na warzywnik i jeszcze mój pomocnik zabrał się za plewienie i wyplewił mi maki...więc tak jest u mnie ha, ha, ha
Pozdrawiam Gabrysiu i życzę deszczu pod nowy trawniczek