Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 20:40, 24 paź 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Ta sosenka wygląda przytulaśnie!!

Mięciutkie igiełki ma więc czemu nie .
A przy okazji ile ślimaków przy tym czyszczeniu wygrzebałam. Już sobie znalazły kryjówkę w ściółce .
Nowa12 20:42, 24 paź 2022

Ambrowiec zaczyna się barwić.
Wiolka5_7 20:45, 24 paź 2022

Mam 2 śmiałki i też mnie nie zachwycają, wyjadą wiosną do mamy a w zamian posadzę trzcinniki krótkowłose. Ciekawe czy z nimi się polubimy

Ja też wywalam jeśli mi coś kiepsko rośnie albo mamie daję

Sosen nie lubię. Kosodrzewiny zostały mi 2szt. póki co rosną i też regularnie świeczki im przycinam. 3 szt już poszły do nieba.
Nowa12 20:58, 24 paź 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Mam 2 śmiałki i też mnie nie zachwycają, wyjadą wiosną do mamy a w zamian posadzę trzcinniki krótkowłose. Ciekawe czy z nimi się polubimy

Ja też wywalam jeśli mi coś kiepsko rośnie albo mamie daję

Sosen nie lubię. Kosodrzewiny zostały mi 2szt. póki co rosną i też regularnie świeczki im przycinam. 3 szt już poszły do nieba.

Ja za iglakami to w ogóle nie przepadam. Większość mam z początku ogrodu kiedy się kupowało rośliny tzw. bezobsługowe .
Te sosny akurat bardzo lubię.
Ale mam jeszcze sporo cyprysików, jałowców, które chętnie bym wykopała ale nie wolno mi .
Trzcinników nie mam bo nie chcę rdzy na trawach a na śmiałkach mam. A trzcinniki podobno też często łapią rdzę. Nawet jedna kostrzewa mi łapie rdzę.
Nie chcę już traw, które coś łapią albo są przez część sezonu brzydkie. Ja posadziłam w tym roku po raz pierwszy proso bo potrzebowałam coś kolumnowego. Zobaczę czy się sprawdzi.
Kosodrzewiny są ładne ale przez to, że chorują nie wprowadzałam ich do ogrodu.

Nowa12 21:05, 24 paź 2022

Dobrze, że Rozanne jeszcze kwitnie bo bzyczków pełno wokół nich lata. A gdzie by latały jak już u mnie prawie nic kwitnie.

Wiolka5_7 21:46, 24 paź 2022

Nowa12 napisał(a)

Ja za iglakami to w ogóle nie przepadam. Większość mam z początku ogrodu kiedy się kupowało rośliny tzw. bezobsługowe .
Te sosny akurat bardzo lubię.
Ale mam jeszcze sporo cyprysików, jałowców, które chętnie bym wykopała ale nie wolno mi .
Trzcinników nie mam bo nie chcę rdzy na trawach a na śmiałkach mam. A trzcinniki podobno też często łapią rdzę. Nawet jedna kostrzewa mi łapie rdzę.
Nie chcę już traw, które coś łapią albo są przez część sezonu brzydkie. Ja posadziłam w tym roku po raz pierwszy proso bo potrzebowałam coś kolumnowego. Zobaczę czy się sprawdzi.
Kosodrzewiny są ładne ale przez to, że chorują nie wprowadzałam ich do ogrodu.

Ja z iglaków uwielbiam cisy miałam jałowca płożącego i poszedł do mamy a drugi zrobił kaput.

Ten trzcinnik podobno rdzy nie łapie. Chcę posadzić tylko 4szt. zobaczymy. Ciekawe czy proso Ci się spodoba

Tak właśnie u mnie kosodrzewiny zachorowały właśnie i wywaliłam.
Martka 22:10, 24 paź 2022

Rozanne pięknie kwitnie, mam pierwszy raz okazję podziwiać ten fenomen u siebie. Pszczoły uwijają się przy astrach i z tego powodu postanowiłam poszerzyć trochę ofertę. I jeszcze na zawilcach są pszczoły.
Amelie Nothomb jest zachwycająca.
Katsura u mnie odszedł, a pięknie się przebarwił zeszłej jesieni. Podziwiam u Ciebie z przyjemnością i sentymentem.
Ja też jestem fanką sporobolusa, jak on się teraz pięknie przebarwia.
Nowa12 22:48, 24 paź 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

Ja z iglaków uwielbiam cisy miałam jałowca płożącego i poszedł do mamy a drugi zrobił kaput.

Ten trzcinnik podobno rdzy nie łapie. Chcę posadzić tylko 4szt. zobaczymy. Ciekawe czy proso Ci się spodoba

Tak właśnie u mnie kosodrzewiny zachorowały właśnie i wywaliłam.

Jak nie łapie rdzy to chętnie go pooglądam u Ciebie.
Ja mam jałowca nawet w postaci drzewka wciśniętego obok ambrowca i też nie mogę usunąć. Jedyne co wyprosiłam to obciachanie go więc jest trochę mniejszy. Może nie przeżyje .
Nowa12 22:52, 24 paź 2022

Martka napisał(a)
Rozanne pięknie kwitnie, mam pierwszy raz okazję podziwiać ten fenomen u siebie. Pszczoły uwijają się przy astrach i z tego powodu postanowiłam poszerzyć trochę ofertę. I jeszcze na zawilcach są pszczoły.
Amelie Nothomb jest zachwycająca.
Katsura u mnie odszedł, a pięknie się przebarwił zeszłej jesieni. Podziwiam u Ciebie z przyjemnością i sentymentem.
Ja też jestem fanką sporobolusa, jak on się teraz pięknie przebarwia.

U mnie też pierwszy sezon Rozanne i też się nim zachwycam. Katsura u mnie rośnie najlepiej ze wszystkich klonów ale nie przywiązuję się do tej myśli po ostatnich doświadczeniach z klonami . U Ciebie widzę że też różnie z nimi bywa. Pięknie się sporobolus przebarwił teraz. To fakt.
Liviaa 01:10, 25 paź 2022

Sosenka urocza A mnie zaskakuje, jak masz długi sezon wegetacyjny. U mnie ambrowiec i brzozy prawie bez liści, graby suche, a u Ciebie jakby dopiero jesień się zaczynała- zazdraszczam.