Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Basieksp 19:51, 30 paź 2022

Śliczna ta róża piękny ma kolor
Rojodziejowa 20:06, 30 paź 2022

Aga, może coś doradzisz. Jednak nie są dostępne różyczki, które zamówiłam z Tuincentrum Lottum. Miała być Stainless Steel - taka mroźno-lawendowa wysoka nawet 2m i więcej. Druga Mokarosa i jeszcze Julia's Rose. Trochę podobna do Koko Loko. Może wpadniesz, co mogłabym za nie dać? Zastanawiam się, czy ewentualnie nie dziabnąć tam ewentualnie zamiast róż bylin.
anpi 20:14, 30 paź 2022

Piękne jesienne barwy!
A bodziszek robi wielkie łał!!!
Zakupiłam (skuszona )sporobulusy i bodziszki rozanne też. dzięki za inspirację!
A ponieważ pogoda pozwala, to trochę modyfikuję rabaty, by jesienią były jak najdłużej atrakcyjne dosadziłam molinii i hakonek.
Nowa12 20:43, 30 paź 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Aga, może coś doradzisz. Jednak nie są dostępne różyczki, które zamówiłam z Tuincentrum Lottum. Miała być Stainless Steel - taka mroźno-lawendowa wysoka nawet 2m i więcej. Druga Mokarosa i jeszcze Julia's Rose. Trochę podobna do Koko Loko. Może wpadniesz, co mogłabym za nie dać? Zastanawiam się, czy ewentualnie nie dziabnąć tam ewentualnie zamiast róż bylin.

Powiem ci, że zaprojektowałaś tak oryginalną różankę, że ciężko jest mi coś mądrego ci doradzić. Nie znam tych róż i bałabym się że nie umiałabym ich ładnie połączyć ale z drugiej strony bardzo ciekawe i intrygujące są takie niesztampowe połączenia.
A nie myślałaś może o róży Hot Chocolate bo to też taki oryginalny kolor. Zamiast tej Stainless Steel to bym dokupiła drugą Nowalis bo ta róża jest sprawdzona, lubiana i mnie się również bardzo podoba.
Ja uwielbiam kolor Summer Song bo to jest taki ciepły pomarańcz ale pewnie szukasz innego pomarańczu.
A jakbym miała jakieś byliny dołączyć to chyba tylko fioletowe albo białe. Caradonny by były fajne bo sztywne. Rozanne bo cały czas kwitnie.
Ale ja ekspertem od różanek nie jestem bo sama kupuję oczami a nie rozumem .
Jedyne co robię to układam róże kolorystycznie. Mam różankę różową, pomarańczową, jasno-czerwoną a teraz morelową. Każdą w innym miejscu.
Na pewno coś fajnego wymyślisz. Sam fakt że podjęłaś się takiego wyzwania to już szacun.
Rojodziejowa 20:47, 30 paź 2022

No właśnie to samo mi do głowy przyszło! Najprędzej druga Novalis i posadzić np. dwie obok siebie w miejscu Stainless Steel, a w miejsce po Novalis dwie sztuki Blue for you...

Nowa12 20:49, 30 paź 2022

anpi napisał(a)
Piękne jesienne barwy!
A bodziszek robi wielkie łał!!!
Zakupiłam (skuszona )sporobulusy i bodziszki rozanne też. dzięki za inspirację!
A ponieważ pogoda pozwala, to trochę modyfikuję rabaty, by jesienią były jak najdłużej atrakcyjne dosadziłam molinii i hakonek.

Bodziszek mi się podoba w tym miejscu chociaż pewnie do każdego by się wpasował. Dawno go powinnam mieć . Każdy go powinien mieć .
To masz same moje ulubione roślinki . Hakonki będę mieć zawsze. To dla mnie wyjątkowa trawa, nie ma drugiej takiej. Mam jej coraz więcej .
Molinie i sporobolusy piękne i niezawodne.
Jak dosadzasz takie pewniaki to nie będziesz rozczarowana.
Nowa12 20:51, 30 paź 2022

Rojodziejowa napisał(a)
No właśnie to samo mi do głowy przyszło! Najprędzej druga Novalis i posadzić np. dwie obok siebie w miejscu Stainless Steel, a w miejsce po Novalis dwie sztuki Blue for you...

Z takich fiolecików to do głowy mi przychodzi jeszcze Rhapsody in blue i Minerva.
Roocika 20:54, 30 paź 2022

Nowa12 napisał(a)

Czy to rozane? Pięknie wyglądają i jak kwitną o tej porze!
Rojodziejowa 20:55, 30 paź 2022

Nowa12 napisał(a)

Z takich fiolecików to do głowy mi przychodzi jeszcze Rhapsody in blue i Minerva.

No tak, obie mają mocną barwę, ale chyba ten ciemniejszy fiolet zrobię tak jak pisałaś Caradonną
Nowa12 20:58, 30 paź 2022

Basieksp napisał(a)

Śliczna ta róża piękny ma kolor

Hansestadt Rostock. Taki przyjemny kolorek ma .