Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Basieksp 11:43, 10 cze 2021

Zobaczysz, "mała" chwila i u Was znowu będziemy wszystko podziwiać a mam pytanko jak tam pierzaste i piesia, bo ona chyba mieszka na działce o ile dobrze kojarzę ?
Juzia 11:52, 10 cze 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Juzia Kochana Jesteś. Tak sobie myślałam, ze dziewczyny co mają piach w ogrodzie , a nie ziemię toby pewnie z takim mułem szczęśliwe były....ja będę musiała piach kupować by to rozluźnić....

Taaa.... ten co ma piach chce muł lub glinę, a ten co mu mułu naniosło potrzebuje piachu :/
Krakus 11:54, 10 cze 2021

Sylwia współczuję...w sobote mnie mineło dosłownie o włos ale jak patrzyłem na mapy pogodowe to widziałem że poszło północą ale niestety Was dosięgnęło... brak mi słow jk wam współczuje bo wiem ile pracy i serca wkładacie w otaczający Was świat...
Kasya 12:14, 10 cze 2021

Tak to ten rów tak niesie z pól. Za gruba warstwa by spłukało

A nie można chociaż tego rowu poszerzyć jeszcze i pogłębić ?
sylwia_slomc... 12:40, 10 cze 2021

Basieksp napisał(a)
Zobaczysz, "mała" chwila i u Was znowu będziemy wszystko podziwiać a mam pytanko jak tam pierzaste i piesia, bo ona chyba mieszka na działce o ile dobrze kojarzę ?

Pierzaste Ok Kurczęta już bez kwoczki bo je już zostawiła i jajka znowu znosi. A Piesia na ogród do tamtego kojca tylko z nami chodzi na razie, a mieszka tu gdzie my. Jakby kłopotów było mało od poniedziałku znowu chora na zastrzykach, wieczorem pies zdrowy rano gorączka 41 stopni i rozległe zapalenie płuc
sylwia_slomc... 12:41, 10 cze 2021

Juzia napisał(a)

Taaa.... ten co ma piach chce muł lub glinę, a ten co mu mułu naniosło potrzebuje piachu :/

Jakby nie mogło wszystkich po równo obdzielić, ile by było mniej kłopotów i z piachem i z gliną
sylwia_slomc... 12:42, 10 cze 2021

Krakus napisał(a)
Sylwia współczuję...w sobote mnie mineło dosłownie o włos ale jak patrzyłem na mapy pogodowe to widziałem że poszło północą ale niestety Was dosięgnęło... brak mi słow jk wam współczuje bo wiem ile pracy i serca wkładacie w otaczający Was świat...

Dziwnie szło, ale szczęście, że Was nie dosięgło bo z roślin zostawiało sieczkę.
sylwia_slomc... 12:43, 10 cze 2021

Kasya napisał(a)

A nie można chociaż tego rowu poszerzyć jeszcze i pogłębić ?

Na moim kawałku już poszerzyliśmy bardzo i pogłębiliśmy, za nami dwa lata temu gmina pogłębiała, przed nami nie zrobione nic
Basieksp 13:02, 10 cze 2021

Trzymam kciuki za piesię mocno, wytarmoś ją ode mnie mocno dobrze , że Wiecie co jej jest i jest leczona będzie ok, musi być
KasiaBawaria 13:42, 10 cze 2021

Pierzaste Ok Kurczęta już bez kwoczki bo je już zostawiła i jajka znowu znosi. A Piesia na ogród do tamtego kojca tylko z nami chodzi na razie, a mieszka tu gdzie my. Jakby kłopotów było mało od poniedziałku znowu chora na zastrzykach, wieczorem pies zdrowy rano gorączka 41 stopni i rozległe zapalenie płuc

Wspolczuje i choroby i strat. Rosliny sie odrodza, jeszcze jest wczesnie. A ty sie kuruj biedaczko.