Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 14:13, 10 cze 2021

Basieksp napisał(a)
Trzymam kciuki za piesię mocno, wytarmoś ją ode mnie mocno dobrze , że Wiecie co jej jest i jest leczona będzie ok, musi być
No musi być...
sylwia_slomc... 14:20, 10 cze 2021

KasiaBawaria napisał(a)

Wspolczuje i choroby i strat. Rosliny sie odrodza, jeszcze jest wczesnie. A ty sie kuruj biedaczko.

To nie ja chora tylko Piesa znowu
Właśnie dostałam powiadomienie od Ubezpieczyciela, że mam przedstawić wszystkie faktury i rachunki na zakupione rośliny i tu będą mieli Zoonka bo ja posiadam rachunki z całych 8 lat tylko teraz to zeskanować i wysłać, masakra.....
Do tego to ja mam oszacować straty i przedstawić kosztorys napraw... Jak ja mam oszacować naszą ciężką pracę skoro sami z przyjaciółmi to robimy?
dopiero skończyłam liczenie strat roślinnych teraz muszę zrobić wycenę po aktualnych wartościach, a potem kosztorys robót....jakbym miała odpowiednie programy kosztorysowe....ale sama muszę szukać wszystkiego w internecie, a czas leci...
LIDKA 14:32, 10 cze 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

To nie ja chora tylko Piesa znowu
Właśnie dostałam powiadomienie od Ubezpieczyciela, że mam przedstawić wszystkie faktury i rachunki na zakupione rośliny i tu będą mieli Zoonka bo ja posiadam rachunki z całych 8 lat tylko teraz to zeskanować i wysłać, masakra.....
Do tego to ja mam oszacować straty i przedstawić kosztorys napraw... Jak ja mam oszacować naszą ciężką pracę skoro sami z przyjaciółmi to robimy?
dopiero skończyłam liczenie strat roślinnych teraz muszę zrobić wycenę po aktualnych wartościach, a potem kosztorys robót....jakbym miała odpowiednie programy kosztorysowe....ale sama muszę szukać wszystkiego w internecie, a czas leci...

Sylwia policz im robotę za godziny 16 zł netto conajmniej. razy godziny razy liczba osób która pracuje w ogrodzie.
sylwia_slomc... 14:56, 10 cze 2021

LIDKA napisał(a)

Sylwia policz im robotę za godziny 16 zł netto conajmniej. razy godziny razy liczba osób która pracuje w ogrodzie.

Tak chyba zrobię tylko żebym ja wiedziała ile godzin nam to zajmie....
Basieksp 15:47, 10 cze 2021

Też bym tak policzyła, albo przedzwoniłabym do jakiegoś ogrodnictwa ile biorą za usługi związane z pracami w ogrodzie, coś w tym stylu, żeby chociaż jakiś punkt odniesienia mieć.
Basilikum 16:42, 10 cze 2021

Sylwia duzo zdrowka pieskowi zycze.
Cholewka ale wam sie dostalo
Mala_Mi 16:48, 10 cze 2021

niech ktoś kto ma firmę ogrodową ci przedstawi kosztorys. są tu dziewczyny posiadające firmy ogrodnicze.
Basieksp 17:12, 10 cze 2021

Mala_Mi napisał(a)
niech ktoś kto ma firmę ogrodową ci przedstawi kosztorys. są tu dziewczyny posiadające firmy ogrodnicze.

Dobry pomysł
sylwia_slomc... 19:26, 10 cze 2021

Basieksp napisał(a)
Też bym tak policzyła, albo przedzwoniłabym do jakiegoś ogrodnictwa ile biorą za usługi związane z pracami w ogrodzie, coś w tym stylu, żeby chociaż jakiś punkt odniesienia mieć.

O może tak zrobię...
sylwia_slomc... 19:28, 10 cze 2021

Basilikum napisał(a)
Sylwia duzo zdrowka pieskowi zycze.
Cholewka ale wam sie dostalo

Musiałam się nauczyć robić psu zastrzyki. Jakby co to umiem podskórne i domięśniowe....przydają się umiejętności zdobyte przy szczepieniu królików