Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Juzia 13:02, 29 lip 2021

A tężyczkę wykluczono?
CHociaż nie wiem czy torsje przy tym też występują...

Alija 13:54, 29 lip 2021

O Boże, Sylwia! Bardzo współczuję, wiem, jak to jest ze służbą zdrowia. Od paru lat mieliśmy problemy ze zdrowiem Taty, wcześniej obojga rodziców. Człowiek czuje się taki bezsilny, zależny od innych i wszystko zależy na jaką osobę trafisz.
Trzymaj się, powrotu do zdrowia dla Mamy. Pozdrawiam.
sylwia_slomc... 13:58, 29 lip 2021

Martka napisał(a)
Sylwia, bardzo rozumiem Twoją niemoc, tak bardzo się. nie zgadzam na takie sytuacje... "służba zdrowia" ukrzywdziła moją Mamę okrutnie i wysłała ją na wózek, potem na pseudo-rehabilitację która była pralnią pieniędzy z NFZ i potem jeszcze wiele było takich sytuacji, nie chcę nawet do nich wracać. Prawda jest zbyt brutalna... tulę!

Rozmawiałam z mamą i powiedziała, że w Sączu jak już w końcu zaczęli Ja badać to przynajmniej opieka była w miarę, a w Krakowie dramat nikt się nikim nie przejmuje, że tylko w powietrze wysadzić ten szpital bo opieki w nim nie ma mimo, że nowy....z punktu widzenia samego pacjenta tak to wyglądało.
sylwia_slomc... 13:59, 29 lip 2021

Kasia1980 napisał(a)
Może zadam głupie pytanie, ale czy w ostatnim czasie Twoja mama nie była szczepiona? Brak słów , żeby czekanie na Sorze z takimi objawami. My tez niestety mamy złe doświadczenia z lekarzami, męża od 5 lat piecze język . Wszystkie badania dziesiątki lekarzy wszystko prywatnie i mówią tak ma być.
Lekarzem nie jestem ale mi to tez na udar wygląda lub jakiś krwiak.
Zdrowa Twojej mamie życzę .

Też się martwię, ze to może jakieś mikro udary i na tomografii nie wyszły....ale lekarzem nie jestem
Z tym pieczeniem języka to też mam gdybym choć odrobinę majonezu spróbowała lub czegoś co go zawiera. Unikam jak ognia bo to może być objaw alergii.
Judith 14:01, 29 lip 2021

Sylwia, priv.
sylwia_slomc... 14:06, 29 lip 2021

Dragonka napisał(a)
Aż mam dreszcze, bo jakbym powtórkę z pierwszego pobytu Taty widziała.. o służbie zdrowia to temat rzeka, każdy chyba mógłby coś przykrego powiedziec, ale w niczym nie pomoże to Powiem Ci jak my zrobiliśmy teraz- wizyta prywatna u lekarza ze szpitala- od razu sam ustala termin zabiegu..W szpitalu też już nie czekał ileś tam dni, tylko od razu go wzięli. No nie jest to całkiem zdrowe, ale tak działa. Może ta prywatna wizyta coś pchnie do przodu, bo przecież skoro to nie udar ani wylew, to te objawy też znikąd się nie biorą. A Wy się denerwujecie jeszcze bardziej bo taka bezsilność jest najgorsza. Trzymam kciuki aby Mamie się polepszyło, a Tobie dużo sił Sylwuś.

No niestety też byliśmy zmuszeni tą droga pójść bo inaczej ani rusz
sylwia_slomc... 14:07, 29 lip 2021

Juzia napisał(a)
A tężyczkę wykluczono?
CHociaż nie wiem czy torsje przy tym też występują...

Nikt w tym kierunku nie badał, ale Jej ruchomość wróciła na razie tylko zawroty i szum zostały i mdli Ją, ale torsji na razie nie ma.
sylwia_slomc... 14:09, 29 lip 2021

Alija napisał(a)
O Boże, Sylwia! Bardzo współczuję, wiem, jak to jest ze służbą zdrowia. Od paru lat mieliśmy problemy ze zdrowiem Taty, wcześniej obojga rodziców. Człowiek czuje się taki bezsilny, zależny od innych i wszystko zależy na jaką osobę trafisz.
Trzymaj się, powrotu do zdrowia dla Mamy. Pozdrawiam.

Dziękuję, na razie siły organizm zmobilizował jako takie, ale jak długo dam tak rade, pewnie po wszystkim sama odchoruję, w ogrodzie od soboty nie byłam.
hankaandrus_44 14:29, 29 lip 2021

Idź na swoją ląkę, do ptaszków, przynajmniej jakoś się odstresujesz. A poza tym, co ma być, to będzie. Czy się zamartwiać będziesz, czy nie.

Cała rodzina potrzebuje odpoczynku od codzienności. A Wasza szczególnie.
iwka 14:54, 29 lip 2021

Sylwia, strasznie współczuję, niepojęte, żeby tyle czekać na karetkę. Wojnę ze służba zdrowia toczymy od roku, nie mam słów na lekarzy ... bynajmniej na tych z którymi miałam styczność

zdrówka dla mamy i siły dla Ciebie