A jesteś bardzo przywiązana do tego rdestu? To bardzo ekspansywne pnącze i wciąż będą z nim problemy. Drewno nie wytrzyma jego ciężaru. Ta splatana masa gałęzi, która produkuje działa jak żagiel. Za parę lat, przy kolejnej wichurze znowu zawali podpórki.
Haniu my go rok rocznie tniemy do samych grubych konarów oplecionych wokół podpory, a w sezonie dwa razy zabieram mu zielone przyrosty, wtedy kwitnie mi gdy w ogrodzie już mało kwitnących. I do tej pory przez te 8 lat nie miałam z nim żadnych problemów. Nie choruje, nie łapie szkodników, dość wcześnie startuje, szybko się zieleni. Musi być tylko posadzony tak by nie mógł uciec na inne rośliny. U nas tak rósł, ptaki uwielbiały w nim się chować. To też pierwsze pnącze, które posadziłam w ogrodzie...
Sylwuś, wczoraj widziałam Was w "Rok w Ogrodzie" . Było, jest i będzie pięknie.
Tak jak mówiłaś, przetrwa to co najsilniejsze Nie będzie kulek to się wymyśli coś innego
Dom nabiera cudnego charakteru.
Pozdrawiam Was i życzę Szczęścia w nowym roku.