Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Urszulla 12:09, 25 wrz 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Żeby nie było tak przygnębiająco to w trakcie tych wszystkich powodzi mamy nowy przychówek

z kwoczką, która wysiedziała chyba tylko jedno własne jajko reszta to podłożone.

jedno się wozi na maminych plecach

Urocze
W sumie jak na taką powódź to mułu chyba mniej niż kiedyś, choć wiadomo że takiego sprzątania nikt nie lubi
sylwia_slomc... 17:50, 25 wrz 2024

antracyt napisał(a)

Na przekór wszystkim przeciwnościom te maluszki
Panna Młoda już się chyba dobrze ukorzeniła u mnie, przyrosty do 2m ma. W przyszłym roku zacznę ją jakoś lekko podnosić, bo na razie tylko na boki się rozłazi, a ja bym chciała pokrój fontanny uzyskać.

Nie podnoś ona sama tą fontannę zrobi w przyszłym roku powinna kwitnąć tylko jej nie przycinaj. Przytniesz o połowę po kwitnieniu zacznie puszczać kolejne gałązki wyżej.
sylwia_slomc... 17:52, 25 wrz 2024

Basieksp napisał(a)

Tak, sobie pomyślałam, że może to jakiś pomysł, w taki sposób pomogę. Ale Wy sami wiecie jak to w praktyce wszystko wygląda. No i jak duża woda i którędy się do Was dostaje. Mi tak trochę trudno to sobie wyobrazić, nie widząc tego, taki tyko pomysł wpadł mi do głowy, chyba mało przydatny. Ale nic, jak coś mi do głowy wpadnie to, będę pisać, najwyżej napisz bym Ci głowy nie zawracała Tylko to tak trochę trudno siedzieć cicho, ja taka trochę jestem, że myślę, kombinuję z każdej strony, może coś mądrego z tego mojego kombinowania wyjdzie Pozdrawiam

Doceniam bardzo chęć pomocy. Każdy pomysł może wnieść coś dobrego, nawet jeśli ja nie wykorzystam to przecież forum czyta masa ludzi może się przydać komu innemu i nawet nie będziemy o tym wiedziały
sylwia_slomc... 17:52, 25 wrz 2024

Urszulla napisał(a)

Urocze
W sumie jak na taką powódź to mułu chyba mniej niż kiedyś, choć wiadomo że takiego sprzątania nikt nie lubi

Mniej bo tama swoją rolę spełnia, gdyby nie ona i deski na siatce to by było jeszcze gorzej niż kiedyś.
Gruszka_na_w... 21:09, 25 wrz 2024

Mniej bo tama swoją rolę spełnia, gdyby nie ona i deski na siatce to by było jeszcze gorzej niż kiedyś.

Mnie tylko martwi fakt, że w takich warunkach drewno szybko ulega degradacji. Za chwilę trzeba będzie to wszystko robić od nowa. Może do tego czasu powstaną jakieś trwalsze rozwiązania na wyższych szczeblu.
Gratuluję przychówku w wolierze.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 21:47, 25 wrz 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mnie tylko martwi fakt, że w takich warunkach drewno szybko ulega degradacji. Za chwilę trzeba będzie to wszystko robić od nowa. Może do tego czasu powstaną jakieś trwalsze rozwiązania na wyższych szczeblu.
Gratuluję przychówku w wolierze.

Też mnie to martwi, ale nic innego nie mogę tam zrobić
sylwia_slomc... 21:54, 25 wrz 2024

Kupiłam dzisiaj scilla viorele campanulata Hispanica
miał ktoś w ogrodzie? zimowały bez problemu, Jeśli tak to w jakim miejscu rosną fotka mile widziana z czasu kwitnienia.
agapant 22:08, 25 wrz 2024

miał ktoś w ogrodzie? zimowały bez problemu, Jeśli tak to w jakim miejscu rosną fotka mile widziana z czasu kwitnienia.

Sylwia ja mam od wielu lat, długo nie kwitły. Przesadziłam do półcienia i rozluźniłam moją glinę to kwitną i mają się dobrze.
antracyt 07:48, 26 wrz 2024

Nie podnoś ona sama tą fontannę zrobi w przyszłym roku powinna kwitnąć tylko jej nie przycinaj. Przytniesz o połowę po kwitnieniu zacznie puszczać kolejne gałązki wyżej.

Tak zrobię Teraz wycinam jedynie koraliki owoców do bukietów i wianków
Tess 13:24, 26 wrz 2024

ja mam. Zimuje bez problemu. Mam ją na patelni (słońce cały dzień). Nie pokazuję, bo Red Baron ją zżarł
Jedna duża kępka sama się wysiała przy gabionie i grabach. W lecie jest tam cień, ale wiosną, kiedy kwitnie - rozproszone słońce.
Ja mam glinę. I sucho.