Smak lekko wrócił, ale do doskonałości daleko, węch ni kija Czytałam o tym i raczej nie nadaje sie na testy, bo ani gorączki, ani suchego kaszlu nie mam (w sumie to uff ), ale cały czas mam infekcję i ledwo żyję. Dawno tak źle sie nie czułam, sporo osób z mojego otoczenia ma bardzo podobne objawy, musi być coś w powietrzu.
Wczoraj piekłam pomidory na przecier, część soku wylało sie z blaszki i wyciekło na dolną grzałkę i sie oczywiście przypaliło. Szorowałam piekarnik z głową w środku i nic nie czułam, żadnych zapachów, ma to swoje dobre strony Wkurza mnie tylko, ze nie czuje perfum i nie wiem czy pachnę czy wręcz przeciwnie
Ewo, obawiam się, że przeceniasz polska służbę zdrowia , jak nie masz wskazań (czyt. jesteś z grona osób, które miały bezpośrednią styczność z zakażonym, lub masz charakterystyczne objawy) to nikt Ci nie zrobi testu. Chyba, że sama za niego zapłacę.
Ponieważ nikt z mojego otoczenia (moi bliscy, rodzice z którymi mam stały kontakt) nie chorują to nie mam podejrzeń, że mogę mieć Covid.
Jak mi nie przejdzie kolejny tydzień to skonsultuję sie z lekarzem, oczywiście telefonicznie, bo do poradni się nie dostaniesz :/