Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Biały domek pod lasem

Biały domek pod lasem

Dasia 18:36, 13 lut 2013

Ciężki i wyjątkowo pracowity okres w pracy chyba już za mną, czas wracać do planowania ogrodu
Za oknem zima w odwrocie, śniegu niewiele, ae słońca też brak.
Dasia 20:09, 15 lut 2013

Jakoś nie lubie walentynek, ale w tym roku mogę powiedzieć, że były wyjątkowe (choć to było w przeddzień).
Takich chwile się pamięta do końca życia.
Mój synek (prawie 4-latek) rano, jeszcze taki zaspany, cieplutki, w piżamce - zamiast się ubierać, chciał się przytulić. I powiedział do mnie: Chciałbym, żebyś zawsze ze mną była.
Wzruszyłam się tak, że chwilę nie mogłam nic powiedzieć.
Może chodziło tylko o to, żebym nie szła znów do pracy, tylko została z nim w domu, ale zabrzmiało to bardzo poważnie.
agniecha973 20:17, 15 lut 2013

Miłe. Tylko dzieci tak potrafią.
vita 21:02, 15 lut 2013

Dasia napisał(a)
Ciężki i wyjątkowo pracowity okres w pracy chyba już za mną, czas wracać do planowania ogrodu
Za oknem zima w odwrocie, śniegu niewiele, ae słońca też brak.

Piszesz o pracy tak, jak ja swoją postrzegam. Też mam chwilę na złapanie oddechu. Co do planowania ogrodu, ta praca chyba nigdy się nie skończy, hi hi. A może to dobrze?
Na słońce czekam jak na zmiłowanie, a tu dzień po dniu i nic. Walentynki miałaś piękne, wyjątkowe
AniaDS 20:47, 22 lut 2013

Takich walentynek się nie zapomina, takie słowa dla matki znaczą bardo wiele .
nl_kinia 14:29, 28 lut 2013

Toszka napisał(a)

Pomyślałam też, że ścieżka (bo domyślam się, że fioletowe kwadraciki to ścieżka) raczej powinna prowadzić prosto do suszarki, bo szybko sama wydrepczesz szlak do niej.

a ja myślę, że ze ścieżki w tym roku możesz jeszcze zrezygnować - jak wydepczesz szlaki, to "w praniu" wyjdzie, którędy Ci będzie najwygodniej chodzić i za rok/dwa spokojnie ułożysz najbardziej funkcjonalną.
Dasia 19:47, 03 mar 2013

nl_kinia napisał(a)

a ja myślę, że ze ścieżki w tym roku możesz jeszcze zrezygnować - jak wydepczesz szlaki, to "w praniu" wyjdzie, którędy Ci będzie najwygodniej chodzić i za rok/dwa spokojnie ułożysz najbardziej funkcjonalną.

Może to i dobry sposób, pozwala na rozłożenie robót w czasie
Miło Cię widzieć po długiej przerwie
Dasia 19:51, 03 mar 2013

U mnie jak dotąd jeden dzień zalewdwie był prawdziwie wiosenny i słoneczny, oczywiście byłam wtedy w pracy, na ogród nie było czasu.
Wczoraj wiało okropnie, w domu jakoś dużo było do zrobienia, więc jeszcze w ogrodzie nic się nie dzieje. Tzn, ja nic nie działam, bo spod ziemi to owo zaczyna się pokazywać
W tym tygodniu chciałabym podciąć trochę trawki, powojniki - może wreszcie zainauguruję sezon prac wiosennych.
vita 21:33, 03 mar 2013

Sądzę, że najwyższa pora. Zapowiada się...całkiem wiosennie na najbliższe dni. Powojniki koniecznie trzeba po zimie uporządkować i przyciąć. W kwietniu będzie już po ptokach (jak mówią) i niewiele sie z nimi da zrobić. Tak, że Dasiu, rękawy zakasz Przy okazji pokaż.
Dasia 21:51, 03 mar 2013

U mnie niewiele do pokazywania, a jak przytnę trawki to już prawie nic nie zostanie no chyba, że te kiełki, które się z ziemi wyłaniają.
Powojniki w zeszłym roku posadzone, nie kwitły - tzn jeden kwiatek się pokazał pod koniec lata. Teraz przytnę nisko i zobaczymy jak przetrwały i czy kwiaty będą.