Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tkany marzeniami

Ogród tkany marzeniami

Milka 06:52, 11 kwi 2019

Kociamama napisał(a)
A tu coś schowałam

Ogrodowe?
koliber 07:55, 11 kwi 2019

Zestaw ćwiczeń rewelacyjny No i sprzęt taniej wyjdzie niż karnety na siłownię
Kociamama 08:30, 11 kwi 2019

Milka napisał(a)

Ogrodowe?

Jakaś hybryda. Romance You and Me - kwitnie na pędach zeszłorocznych i tegorocznych. Musiałam ją okryć bo dosyć długo stała w temperaturze 12 stopni. Bałam się, że się rozhartowała i przy zapowiadanych minus 2 może podmarznąć. Tym bardziej, że ma już spore kwiatostany.
Kociamama 08:35, 11 kwi 2019

koliber napisał(a)
Zestaw ćwiczeń rewelacyjny No i sprzęt taniej wyjdzie niż karnety na siłownię

Wszyscy będziemy fit

sylwia_slomc... 09:33, 11 kwi 2019

Kociamama napisał(a)
I moje utrapienie . Czyli rabatka przy furtce. Walczymy o jako taki stan. Na zdjęciach tego nie widać, ale po ptasim nalocie (nad rabatą są lipy) praktycznie wszystko wymaga umycia. W zeszłym roku dosadziłam powojniki. Próbuję namówić jeden z nich do wspinania się po sośnie .

Tą siatke póki powojnik jeszcze nie obrósł daj luźniej bo po jednym sezonie sosna pniem sie nie zmieści w niej, a wtedy szkoda będzie ciachać powojnika
Nowa12 12:29, 11 kwi 2019

Ale sam pomysł fajny z tym powojnikiem i siatką na drzewie. Chociaż nigdy nie mogę uwierzyć, że można rośliny tak blisko przy drzewach sadzić.
mikina34 12:44, 11 kwi 2019

Zestaw ćwiczeń przerobiony w weekend, potwierdzam, działa, no może na barki nie działałam ale reszta jak najbardziej
Nacieszyłam oczy wiosną, pięknie Ci Genia zakwitła, tfu tfu, żeby nie zapeszyć. Aniu, jakie masz te powojniki bylinowe niskie? Bo tak coś szukam, żeby sobie trochę od ziemi odstawało niezbyt wysoko
Kociamama 12:54, 11 kwi 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Tą siatke póki powojnik jeszcze nie obrósł daj luźniej bo po jednym sezonie sosna pniem sie nie zmieści w niej, a wtedy szkoda będzie ciachać powojnika

Siatka jest tylko na dole drzewa. Chodziło mi o to, aby pędy zaczęły wchodzić na drzewo, a nie leżały na rabacie. Jakieś 80 cm od dołu drzewo się rozdziela na dwa konary i tam przede wszystkim przyrasta - tam nie ma siatki. Chociaż, że drzewo przyrasta to za dużo powiedziane. Sosna ma blisko 20 lat. Ze względu na sąsiedztwo lip wygląda jak wygląda. Zwrócę uwagę czy starczy zapasu, który zostawiłam i może faktycznie od razu poluźnię
Kociamama 12:58, 11 kwi 2019

Nowa12 napisał(a)
Ale sam pomysł fajny z tym powojnikiem i siatką na drzewie. Chociaż nigdy nie mogę uwierzyć, że można rośliny tak blisko przy drzewach sadzić.

Mam nadzieję, że jak powojnik już się wdrapie to dalej sobie poradzi Większym problemem jest woda. Ale na tej rabacie to standard. Lipy wysuszają wszystko skutecznie. Na razie oprócz nawodnienia biegam z konewką. Jak będę widziała, że jeszcze mało to zastosuję system nawodnienia doniczkowego
Kociamama 12:59, 11 kwi 2019

mikina34 napisał(a)
Zestaw ćwiczeń przerobiony w weekend, potwierdzam, działa, no może na barki nie działałam ale reszta jak najbardziej
Nacieszyłam oczy wiosną, pięknie Ci Genia zakwitła, tfu tfu, żeby nie zapeszyć. Aniu, jakie masz te powojniki bylinowe niskie? Bo tak coś szukam, żeby sobie trochę od ziemi odstawało niezbyt wysoko

Poszukam w zapiskach jakie to odmiany.