Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

galgAsia 10:18, 30 kwi 2020

Helen, a fiołki rzuć gdzieś w kąt pod płot, będą sobie rosły - lepiej one, niż chwasty
Kulki z szałwiami będą wyglądać czadowo
ajka 10:20, 30 kwi 2020

Helen napisał(a)
Dziewczyny i Chłopacy
czy macie jakiś pomysł z czym zestawić takie rośliny:
3 szt. trzmieliny cięte w kulki

1 szt. fiołków - mutantów, ale wiadomo, że się mnoży jak gooopia

1 szt. pierisa

?
Jak nie znajdę sensownych zestawień, to wyrzucam...

Takie rośliny wyrzucać to grzech
Wani 10:24, 30 kwi 2020

Słuchajcie a takie fiołki dadzą radę na nieprzygotowanej ziemi wokół placu zabaw dzieci? Szukam czegoś pancernego do zastąpienia chwastów Kosić się tam nie da, na maty nie ma kasy i sprężu bo też trzeba pod nie podłoże przygotować. Więc może
fiołki?

edit : słońce tam
Helen 10:28, 30 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Helen, a fiołki rzuć gdzieś w kąt pod płot, będą sobie rosły - lepiej one, niż chwasty
Kulki z szałwiami będą wyglądać czadowo

Asia, też tak myślałam, że je posadzić jako zadarniacze. Będą kwitły jak nie będzie liści na pęcherznicach, będzie ok.
Dzięki za głos za kulkami z szałwią.
Helen 10:30, 30 kwi 2020

ajka napisał(a)

Takie rośliny wyrzucać to grzech

Ajka, wiem, zawsze mi ciężko coś wyrzucić, dlatego Was pytam o poradę. No, też nie lubię wyrzucać, ale tetrisy to ciężki kawałek chleba.
Helen 10:31, 30 kwi 2020

Wani napisał(a)
Słuchajcie a takie fiołki dadzą radę na nieprzygotowanej ziemi wokół placu zabaw dzieci? Szukam czegoś pancernego do zastąpienia chwastów Kosić się tam nie da, na maty nie ma kasy i sprężu bo też trzeba pod nie podłoże przygotować. Więc może fiołki?

Ania, one rosną jak goooopie i się rozrastają w tempie chwastowym. Więc jeśli chcesz, żeby coś zarosło na byle jakiej ziemi, to sadź.
Wani 10:33, 30 kwi 2020

Helen napisał(a)

Ania, one rosną jak goooopie i się rozrastają w tempie chwastowym. Więc jeśli chcesz, żeby coś zarosło na byle jakiej ziemi, to sadź.

Edytowałam wypowiedź swą Słonecznie tam jest. Mimo to mogę sadzić? Nie chciałam bym też wsadzić tego potwora co to się go potem trudno pozbyć
UrsaMaior 10:33, 30 kwi 2020

Helen, nie mogę znaleźć tej fotki, ale robiłam ją rok temu o tej samej porze, więc lada chwila będą czosnki i pstryknę nową.
Tak na szybko mi przyszło do głowy - masz jakieś donice? Może po kulce do każdej, obok coś zwisającego i coś sezonowego?
Helen 10:36, 30 kwi 2020

Wani napisał(a)

Edytowałam wypowiedź swą Słonecznie tam jest. Mimo to mogę sadzić? Nie chciałam bym też wsadzić tego potwora co to się go potem trudno pozbyć

U mnie rosną na każdym stanowisku, na patelni też rosły. Pozbyć się ich trochę trudno, ale jest to możliwe.
Helen 10:37, 30 kwi 2020

UrsaMaior napisał(a)
Helen, nie mogę znaleźć tej fotki, ale robiłam ją rok temu o tej samej porze, więc lada chwila będą czosnki i pstryknę nową.
Tak na szybko mi przyszło do głowy - masz jakieś donice? Może po kulce do każdej, obok coś zwisającego i coś sezonowego?

Iza, w donicach mam już różne różności, posadzę obok szałwii deep purple blue. Dzięki bardzo za podpowiedzi.