Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Kokesz 11:28, 22 lut 2021

No pewnie
April 11:47, 22 lut 2021

Ale fajnie, już wspólne zakupy
Też takie lubię ale nie ma takiego miejsca w naszej okolicy. Trzeba czekać do końca kwietnia, na szkółki w plenerze..
Helen 12:03, 22 lut 2021

Kokesz napisał(a)
No pewnie

Fajnie, że jesteś chętna
Helen 12:05, 22 lut 2021

April napisał(a)
Ale fajnie, już wspólne zakupy
Też takie lubię ale nie ma takiego miejsca w naszej okolicy. Trzeba czekać do końca kwietnia, na szkółki w plenerze..

To takie nie za duże centrum ogrodnicze chyba jedyne tej wielkości w okolicy. Poza tym tylko LM lub markety spożywcze
April 12:07, 22 lut 2021

Helen napisał(a)

To takie nie za duże centrum ogrodnicze chyba jedyne tej wielkości w okolicy. Poza tym tylko LM lub markety spożywcze

A już myślałam że macie jakieś ekstra zagłębie ogrodnicze.
No tak, takie też są ale bardzo rozstrzelone w terenie...
Jednak każda okazja dobra do spotkań
Kokesz 12:10, 22 lut 2021

A do Botanika się nie wybieracie?
Może po zakupach na poszukiwanie wiosny?
Helen 19:26, 22 lut 2021

April napisał(a)

A już myślałam że macie jakieś ekstra zagłębie ogrodnicze.
No tak, takie też są ale bardzo rozstrzelone w terenie...
Jednak każda okazja dobra do spotkań

Oj, każde takie spotkanie jest super
Helen 19:31, 22 lut 2021

Kokesz napisał(a)
A do Botanika się nie wybieracie?
Może po zakupach na poszukiwanie wiosny?

Renia, pasuje mi tylko spotkanie w centrum a później do domku. Trochę trzeba pobyć z Rodzinką
inka74 07:37, 24 lut 2021

Helen, jak popryskasz brzoskwinię miedzianem to nie wieszaj już tam karmy. Miedzian jest rozpuszczalny w wodzie i bardzo trujący w takiej formie dla organizmów. Wystarczy, że popada i karma może zostać zatruta. A to bardzo szkodliwy środek. U Mai w ogrodzie widziałam jak zabezpieczali brzoskwinie taśmami miedzianymi. Możesz ją kupić w necie lub w sklepie żelaznym. Taśmą oplatasz pień na wysokości korony. Miedź podobno z tej taśmy przenika do drzewa. Jest to dużo droższy sposób i może nie tak bardzo pewny ale miedzian jak jest zastosowany za późno też nie zadziała. Jak ptaki przyzwyczaiłaś do tek brzoskwini to ja bym nie ryzykowała ich zatrucia. One będą wracały po resztki karmy, która zapewne jest pod drzewem.
Helen 09:15, 24 lut 2021

inka74 napisał(a)
Helen, jak popryskasz brzoskwinię miedzianem to nie wieszaj już tam karmy. Miedzian jest rozpuszczalny w wodzie i bardzo trujący w takiej formie dla organizmów. Wystarczy, że popada i karma może zostać zatruta. A to bardzo szkodliwy środek. U Mai w ogrodzie widziałam jak zabezpieczali brzoskwinie taśmami miedzianymi. Możesz ją kupić w necie lub w sklepie żelaznym. Taśmą oplatasz pień na wysokości korony. Miedź podobno z tej taśmy przenika do drzewa. Jest to dużo droższy sposób i może nie tak bardzo pewny ale miedzian jak jest zastosowany za późno też nie zadziała. Jak ptaki przyzwyczaiłaś do tek brzoskwini to ja bym nie ryzykowała ich zatrucia. One będą wracały po resztki karmy, która zapewne jest pod drzewem.

Zdecydowanie wolę ten sposób. Zapytam eMa czy nie ma kawałka druta miedzianego. Dziękuję