Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Magara 23:50, 21 maj 2022

Z moich kuklików podzielonych kwitnie (a raczej się zbiera) jedna sadzonka No to sobie pooglądałam jeszcze raz Twoje

Rozanne mam i w słońcu i w cieniu, od zeszłego roku - ten w cieniu szaleje tak samo jak ten w słońcu, chociaż później rusza Agata z Tajemniczego też ma raczej w cieniu i pisała, że jedna sadzonka na jeden metr wystarczy

Helen, czy o kokoryczkach to u Ciebie była mowa? Nie mogę znaleźć a z Tobą mi się skojarzyło (może mi się kuklik z kokoryczką zatarł )
Helen 21:01, 22 maj 2022

Magara napisał(a)
Z moich kuklików podzielonych kwitnie (a raczej się zbiera) jedna sadzonka No to sobie pooglądałam jeszcze raz Twoje

Rozanne mam i w słońcu i w cieniu, od zeszłego roku - ten w cieniu szaleje tak samo jak ten w słońcu, chociaż później rusza Agata z Tajemniczego też ma raczej w cieniu i pisała, że jedna sadzonka na jeden metr wystarczy

Helen, czy o kokoryczkach to u Ciebie była mowa? Nie mogę znaleźć a z Tobą mi się skojarzyło (może mi się kuklik z kokoryczką zatarł )

U mnie rozanne w cieniu w ogóle nie przybierał i kwitł może 3 kwiatkami, za to w słońcu muszę go w trakcie sezonu przycinać. Nie wiem czemu tak było w cieniu, ale przez brak wigoru, w ogóle do mnie wtedy nie przemawiał.

O kokoryczkach była mowa u Zuzy/Zieleń, drewno i antracyt. Jedną dostała w ubiegłym roku ode mnie. Takie powiązanie tematów.
Zana 22:09, 22 maj 2022

Helen, zaglądam Pozazdrościłam tych różowych kuklików i kwitnącego judaszowca. Buziaki zostawiam
ajka 22:17, 22 maj 2022

Rosanne też mam i polecam ze względu na dłuuugie kwitnienie.
Magara 23:15, 22 maj 2022

Helen napisał(a)

O kokoryczkach była mowa u Zuzy/Zieleń, drewno i antracyt. Jedną dostała w ubiegłym roku ode mnie. Takie powiązanie tematów.

Aaaaa, to widzisz, prawidłowo kojarzę chociaż pokrętnie nieco

Ale skoro Zuza dostała od Ciebie to znaczy, że kokoryczki masz Napisz co masz przy nich posadzone? Robię moją "cienistą", mam tam kokoryczek sztuk trzy - dwie wysokie i jedną niską, nazw oczywiście nie znam. Z tego co kojarzę one potem zanikają, ale zupełnie nie kojarzę kiedy jest to "potem" i nie mam pomysłu co przy nich sadzić.
Kokesz 09:25, 23 maj 2022

Magara napisał(a)

Ale skoro Zuza dostała od Ciebie to znaczy, że kokoryczki masz Napisz co masz przy nich posadzone? Robię moją "cienistą", mam tam kokoryczek sztuk trzy - dwie wysokie i jedną niską, nazw oczywiście nie znam. Z tego co kojarzę one potem zanikają, ale zupełnie nie kojarzę kiedy jest to "potem" i nie mam pomysłu co przy nich sadzić.

Ja mam kokoryczki między paprociami, funkiami, carexami i hakone. Też tworzę w bólach swoją leśną
Helen 22:52, 23 maj 2022

Zana napisał(a)
Helen, zaglądam Pozazdrościłam tych różowych kuklików i kwitnącego judaszowca. Buziaki zostawiam

Anulka, dzięki że zajrzałaś, to bardzo miłe.
Kukliki faktycznie bardzo fajne są.
Helen 22:52, 23 maj 2022

ajka napisał(a)
Rosanne też mam i polecam ze względu na dłuuugie kwitnienie.

W 100% się zgadzam.
Helen 22:55, 23 maj 2022

Magara napisał(a)

Hej, i tu musisz iść po podpowiedzi do Ewy/Andy (od Niej zgapiłam tę piękność, variegatę) lub do Zuzy (a tu ją wydałam). Wydaje mi się, że miałam hosty obok, ale co jeszcze, to już nie pamiętam.
Helen 22:56, 23 maj 2022

Kokesz napisał(a)

Ja mam kokoryczki między paprociami, funkiami, carexami i hakone. Też tworzę w bólach swoją leśną

O, Renia przyszła z pomocą. Ja bym teraz wszędzie dawała hakone, to jest rewelacyjna trawa.