Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Magara 00:09, 25 maj 2022

Helen napisał(a)

Znając Ciebie to będzie pięknie. Rogal jest cudny.

O, jak miło Ale rogala mojego sama lubię, choć on nówka blaszka i pewnie masa reform go czeka

Róże u mnie oczywiście daleko w tyle za Waszymi, więc mszyc jeszcze nie widzę. Ale porównuję swoje drzewka owocowe z sąsiadowymi - moje opryskane treolem (chyba dawniej promanal) i jest dużo mniej mszyc niż roku temu o tej porze. Róże też były pryskane, może będzie jakiś efekt bezmszycowy?

Helen, szałwie takie już? I bodziszki???
Derenia też mam, ale młodziaka, więc nie mam oczekiwań
Helen 05:18, 25 maj 2022

nyna76 napisał(a)
No kochana jest na czym oko zawiesić u. Ciebie. Dereń cudny.

Dziękuję, teraz jest mega busz, boję się co będzie potem.
Dereń niech rośnie jak najszybciej, bardzo mi się podoba.
Helen 05:19, 25 maj 2022

Kokesz napisał(a)
Ślicznie
Chętnie bym zobaczyła Twój ogród po zmianach na żywo
Czytaj: wpraszam się w odwiedziny

Renia, dziękuję. Wpraszaj się a co, ale czasu będę miała więcej w drugiej połowie czerwca.
Helen 05:25, 25 maj 2022

Magara napisał(a)

O, jak miło Ale rogala mojego sama lubię, choć on nówka blaszka i pewnie masa reform go czeka

Róże u mnie oczywiście daleko w tyle za Waszymi, więc mszyc jeszcze nie widzę. Ale porównuję swoje drzewka owocowe z sąsiadowymi - moje opryskane treolem (chyba dawniej promanal) i jest dużo mniej mszyc niż roku temu o tej porze. Róże też były pryskane, może będzie jakiś efekt bezmszycowy?

Helen, szałwie takie już? I bodziszki???
Derenia też mam, ale młodziaka, więc nie mam oczekiwań

W Wielkopolsce szybsza wegetacja, więc już się chwalimy, ale chyba bym wolała tak jak dziewczyny pisały, trochę dłuższą wiosnę, i taką jak u Ciebie. Że jeszcze czekasz.
O, nie wiedziałam, że promanal tak działa, człowiek cały czas musi się czegoś uczyć.
Szałwie mnie totalnie zaskoczyły, zwłaszcza wzrostem, one zajmują prawie całą rabatkę, tak się panoszą. W tym roku postanowiłam, że szałwie na tej rabacie będę ścinać po kwitnieniu, zobaczymy jaki będzie efekt.
Dereń w ubiegłym roku nabyty, bardzo mnie zaskoczył, że już był zakwitł.
antracyt 08:35, 25 maj 2022

Ale masz gęściutko, a pamiętam, jak maleństwa niedawno sadziłaś
Mgduska 08:37, 25 maj 2022

Helen, ale ładnie u Ciebie Ciesz się, że masz co kosić, ja chwilowo nie mogę nazwać mojego spłachetka gleby trawnikiem, zanim nie odrośnie po suszy. Ale jest nadzieja, pojawiły się deszcze plus ciepło
U mnie róże w pąkach, ale tylko te najwcześniejsze, historyczne, albo silnie z nimi spokrewnione. Munstead zdaje się będzie pierwsza
Wiaan 08:49, 25 maj 2022

Helen ale u Ciebie już jest busz szałwie jak w pełni lata, piękne róże, dereń cudny. Uwagę moją przykuł grójecznik, mam na niego chrapkę i muszę o nim poczytać.
Będę zaglądać, pozdrawiam
Wiolka5_7 08:51, 25 maj 2022

Helen ale pięknie masz w ogrodzie Caradonna rośnie wysoka,ale stoi sztywno,uwielbiam ją

Fajniutki ten bodziszek dlugokwitnacy kusisz zakochana jestem w bodziszkach
April 08:57, 25 maj 2022

Jakie róże
Jakie szałwie
Jak wspaniale kwitł ci cercis U mnie tylko pojedyncze kwiatki. Może za młode jeszcze.
Pięknie masz.
Amsonię też kupiłam jak się na nią napatrzyłam w innych ogrodach
mrokasia 08:59, 25 maj 2022

Helen, boszszsz, ale Ci to wszystko rośnie! Szałwia to jakiś potffffór! I przywrotniki już z kwiatami, u mnie ciągle w pąkach.
Pięknie!