Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Helen 22:23, 25 sie 2022

Odpowiem zbiorowo, nie jestem zadowolona z takich widoków, zwłaszcza że to moje ulubione kwiaty

Dzisiaj mnie jeszcze naszła myśl, że może one takie się zrobiły, bo przy podlewaniu trawnika, czasami zraszacze się tak przesuwają, że woda leci na kwiaty?
Ma to sens czy zupełnie nie?
Mgduska 22:35, 25 sie 2022

Trochę tak wyglądają, jak gdyby zgniło coś, co przedtem zwiędło.
Helen 22:41, 25 sie 2022

Mgduska napisał(a)

No właśnie, zdecydowanie wygląda to na nienaturalne starzenie się kwiatów.
Anda 15:21, 26 sie 2022

Hej, jeśli kwiaty były mokre, a słońce juz mocno grzało, to te uszkodzenia mogą świadczyć o przypaleniu, przysmażeniu właściwie.
Moja hortka miała podobne uszkodzenia 3 lata temu. W tym roku o dziwo kwiaty wyglądają normalnie, mimo 40sto stopniowych upałów.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Helen 08:57, 27 sie 2022

Anda napisał(a)
Hej, jeśli kwiaty były mokre, a słońce juz mocno grzało, to te uszkodzenia mogą świadczyć o przypaleniu, przysmażeniu właściwie.
Moja hortka miała podobne uszkodzenia 3 lata temu. W tym roku o dziwo kwiaty wyglądają normalnie, mimo 40sto stopniowych upałów.

Ewa, bardzo Ci dziękuję za informacje. Szkoda kwiatów, bo dałyby ładny pokaz jesienią a teraz mam obraz nędzy i rozpaczy.
No nic, przyszły sezon będzie lepszy
Jeszcze raz bardzo dziękuję
Magara 00:13, 29 sie 2022

Mgduska napisał(a)

Smutek z tymi Twoimi hortensjami Magda chyba ma rację... Może coś je żarło i osłabiło?
Moje hortensje (limki) dostają wodę w podlewaka (zraszacza). Są w cieniu, półcieniu, woda lana jak już to wiadomo, że nie w pełnym słońcu czy nagrzaniu, a raczej wieczorem.
Helen 21:38, 29 sie 2022

Magara napisał(a)

Smutek z tymi Twoimi hortensjami Magda chyba ma rację... Może coś je żarło i osłabiło?
Moje hortensje (limki) dostają wodę w podlewaka (zraszacza). Są w cieniu, półcieniu, woda lana jak już to wiadomo, że nie w pełnym słońcu czy nagrzaniu, a raczej wieczorem.

No, smutek smutkowy, ale kolejny sezon będzie lepszy, dużo lepszy

Za to cieszę się innymi roślinami i kombinuję drobne przetasowania w kolejnym sezonie

Oczywiście będzie sporo nadmiarów dla koleżanek
Helen 21:49, 29 sie 2022

Kilka ocenzurowanych fotek

Helen 21:50, 29 sie 2022

Helen 21:52, 29 sie 2022