Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Kim 05:57, 24 lip 2023

Przepięknie Proszę o więcej fotek
Magleska 19:20, 24 lip 2023

Helen napisał(a)

Jakie duże rosną te nicolasy? Szukam mniejszej hakonki, ale zielonej.

sporo mniejsza -przynajmniej u mnie -nie wiem ile ma cm -muszę zmierzyć na wysokość -tylko ,że moje są około 3 letnie i dopiero w tym sezonie fajnie nabrały objętości

Masz taki piękny ogród poproszę więcej fotek też
Helen 21:45, 24 lip 2023

LIDKA napisał(a)
Piękny buszszszsz.

Dzięki, Lidka
Znowu mam nadmiary wczoraj siedziałam z koleżanką i tak rozmawiałyśmy, że wiele bylin muszę podzielić na 4 i tylko tę jedną czwartą część zostawić
Helen 21:52, 24 lip 2023

Magara napisał(a)
A dlaczego tych zdjęć tak mało???
Proszę o podpisanie róż

Daga, mam dorosłą córkę, która przychodzi i marudzi na jakość moich zdjęć, stąd ilość niewielka...

Jakoś nie mogę edytować zdjęć, ale spróbuję opisać:
- bladoróżowa zimna - Olivia Rose Austin - bardzo polecam, zdrowy, spory krzaczek, który non stop kwitnie i do tego pięknie pachnąca róża
- śmietankowy róż (3 szt. obok siebie) to Eden Rose, duża, pnąca, silnie rosnąca, ale nie pachnie, łapie czarną plamistość od sąsiadki, róży nn, nie ma jej na zdjęciach (ta będzie do usunięcia)
- ciemniejsza różowa, która w pąku wygląda na bladoczerwoną, to Princess Alexandra of Kent, średni krzaczek, też łapie czarną plamistość, ale kwitnie dosyć często i chyba trochę się rozrasta; delikatnie pachnie.
Faworytką jest Olivia
Helen 21:53, 24 lip 2023

Kim napisał(a)
Przepięknie Proszę o więcej fotek

Dziękuję, Bożenko, postaram się
Helen 21:54, 24 lip 2023

Magleska napisał(a)

sporo mniejsza -przynajmniej u mnie -nie wiem ile ma cm -muszę zmierzyć na wysokość -tylko ,że moje są około 3 letnie i dopiero w tym sezonie fajnie nabrały objętości

Masz taki piękny ogród poproszę więcej fotek też

Dziękuję, Madzia

Zastanawiam się też nad rozwiązaniem, które zrobiła Wiola, zwłaszcza że te hakonki blokują podlewanie trawnika, wrrr...

Jak macie jeszcze jakieś inne pomysły na ładne trawy pod drzewem, to piszcie
Magara 22:35, 24 lip 2023

Helen, dzięki, piękne wszystkie Olivia już wcześniej zapisana Czarna plamistość może niekoniecznie pożądana....

Dorosła córka mi jakoś do Ciebie nie pasuje Ale skoro już jest i marudzi to niech "lepsze" zdjęcia zrobi i da Mamusi
Rojodziejowa 01:30, 25 lip 2023

Helen, też chcę więcej fotek

Olivię też mam zapisaną na liście różanych chciejstw. I jak rok temu twierdziłam, że floksy są be, tak teraz zatrzymuję się na każdym ich zdjęciu dłużej, żeby się ponapawać widokiem
Helen 08:39, 26 lip 2023

Magara napisał(a)
Helen, dzięki, piękne wszystkie Olivia już wcześniej zapisana Czarna plamistość może niekoniecznie pożądana....

Dorosła córka mi jakoś do Ciebie nie pasuje Ale skoro już jest i marudzi to niech "lepsze" zdjęcia zrobi i da Mamusi

Daga, no ta czarna plamistość mnie mocno wkurza. Listki łapią sporo krop i oblatują, niby rosną kolejne gałązki, ale na razie krzaczek słaby (Princess Alexandra of Kent).

Mam jeszcze dorosłego syna

Dla Ciebie szersze kadry, zdjęcia niecenzurowane
Stoję na tarasie, za mną jest dom. Trawnik wymagający nawiezienia i przycięcia

Już prawie kokon się zrobił
Helen 08:44, 26 lip 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Helen, też chcę więcej fotek

Olivię też mam zapisaną na liście różanych chciejstw. I jak rok temu twierdziłam, że floksy są be, tak teraz zatrzymuję się na każdym ich zdjęciu dłużej, żeby się ponapawać widokiem

Asia, dla Ciebie też mam kilka fotek

MW - nie mogę uchwycić jej koloru, tu się wydaje czerwona

Jeżówki i tytoń w donicy

Król Rozanne, rozwala się wszędzie

P.S. Te floksy mają chyba z 1,5 m wysokości, kwiatki małe, ale bardzo intensywnie pachnące. Jak się przypomnisz wiosną, to Ci ukopię sadzonkę