Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Helen 10:07, 03 sie 2023

Dorii napisał(a)
Nie sądziłam że nastąpi taki czas że ogrodniczki hakonki będą wymieniać na coś innego. Wydawało mi się że ona nie ma wad, jeśli już chce rosnąć.

Dorii, muszę je przynajmniej odmłodzić, chociaż o wymianie też myślałam, ale chyba inna trawa nie daje takiego efektu jak hakone.
Lubię też seslerię za bezobsługowość, ale efekt zupełnie inny
Kokesz 10:16, 03 sie 2023

Powinnam mieć sporo podrośniętych siewek pierwiosnkow te się akurat sieją takich wyzszych ciemnofioletowych, to mogę Ci dać
Dorii 12:56, 03 sie 2023

Kokesz napisał(a)

To niesprawiedliwe
Czytam, że sieją się jeżówki, caradonny, gaury, jarzmianki...wszędzie, tylko nie u mnie pomagam im, wykruszam nasiona pod rośliną i jakoś bez efektów.
Hmmm...

A może się sieją, tylko za dokładnie sprzątasz
U mnie niektóre rośliny potrzebują więcej czasu, chyba dlatego że glina nagrzewa się dłużej. Jak mi zezy na siewkach to w danym miejscu wyrywam tylko te chwasty które rozpoznaję. Tej wiosny znalazłam u siebie mnustwo siewek ranników chyba z roślinami od tar do mnie przywędrowały. W zeszłym roku też były ale je powyrywałam myśląc że to siewki kaliny :⁠-⁠\
Kokesz 13:29, 03 sie 2023

Też tak robię
Ranniki na szczęście miałam zaznaczone bo też bym pewnie wypieliła
Helen 18:19, 03 sie 2023

Kokesz napisał(a)
Powinnam mieć sporo podrośniętych siewek pierwiosnkow te się akurat sieją takich wyzszych ciemnofioletowych, to mogę Ci dać

Renia, bardzo chętnie przygarnę
Helen 18:20, 03 sie 2023

Dorii napisał(a)

A może się sieją, tylko za dokładnie sprzątasz
U mnie niektóre rośliny potrzebują więcej czasu, chyba dlatego że glina nagrzewa się dłużej. Jak mi zezy na siewkach to w danym miejscu wyrywam tylko te chwasty które rozpoznaję. Tej wiosny znalazłam u siebie mnustwo siewek ranników chyba z roślinami od tar do mnie przywędrowały. W zeszłym roku też były ale je powyrywałam myśląc że to siewki kaliny :⁠-⁠\

Ja też wiele siewek za szybko wyrywam, ehhhh. Nie dotrwały lwie paszcze i kosmosy
Helen 18:21, 03 sie 2023

Kokesz napisał(a)
Też tak robię
Ranniki na szczęście miałam zaznaczone bo też bym pewnie wypieliła

A więc jest odpowiedź
Monia81 18:53, 06 sie 2023

Przyszłam się przywitać i za wizytę u mnie podziękować no jeszcze u Ciebie nie byłam, pobieżnie przeleciałam kilka ostatnich stron bo niestety na więcej czasu brak, a Ty masz pięknie kwieciście wątek zaznaczam to będę już na bieżąco, a zimą będę nadrabiać czytanie pozdrawiam
anabuko1 11:00, 07 sie 2023

Helen napisał(a)

Bajkowy ten pierwszy widoczek
Hortensje ,róże, jeżówki cudo
Helen 16:55, 07 sie 2023

Monia81 napisał(a)
Przyszłam się przywitać i za wizytę u mnie podziękować no jeszcze u Ciebie nie byłam, pobieżnie przeleciałam kilka ostatnich stron bo niestety na więcej czasu brak, a Ty masz pięknie kwieciście wątek zaznaczam to będę już na bieżąco, a zimą będę nadrabiać czytanie pozdrawiam

Hej, ja trafiłam do Ciebie po zdjęciach Madzi. Pięknie masz, też będę zaglądać