Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Magara 23:08, 06 wrz 2023

Helen napisał(a)

Ładnych, białych, długo kwitnących jeżówek, czegoś bladoróżowego (pewnie też jeżówki lub inne kwiatki o ładnej strukturze) lub coś magenta. Nawrzucałam sobie kilka roślin do koszyka internetowego i teraz się tylko zastanawiam czy warto tu kupować?

Helen, a czemu w te zwyklaki białe jeżówkowe nie uderzysz? Ja mam chyba white swan, bezbolesne są
Helen 09:23, 09 wrz 2023

Kokesz napisał(a)
Ja jestem bardzo zadowolona z moich białych dalii z odmiany Topmix White . Kwitną całe lato, mam je 6 lat, kwiatki delikatne anemonowe, wysokość ok 60cm.
Rosną na patelni, prawie nie podlewanie.
W przyszłym roku będę je sadzić jako zamiennik białych jeżówek.

Musisz je wykopywać?
Helen 09:23, 09 wrz 2023

Magara napisał(a)

Helen, a czemu w te zwyklaki białe jeżówkowe nie uderzysz? Ja mam chyba white swan, bezbolesne są

No, właśnie chcę kupić white pearl? Nie wiem czy tę też znasz?
Kokesz 11:29, 09 wrz 2023

Helen napisał(a)

Musisz je wykopywać?

Jak każde dalie, tak
Helen 15:56, 09 wrz 2023

Kokesz napisał(a)

Jak każde dalie, tak

One są bardzo ładne, ale każde dalie wymagają wykopywania i są strasznie uwielbiane przez ślimaki, chyba wolę jeżówki
Kokesz 21:29, 09 wrz 2023

Mam mnóstwo ślimaków niestety i muszę dalie najpierw podpedzić w donicy i sadzę już duże wtedy ich nie żrą
U mnie najgorzej jak rośliny dopiero wychodzą z ziemią wtedy ślimory równają je z ziemią. Czy to jeżówki czy dalie.
Myślę, że kilka kęp dali z 3,4 sztuki robią już ładną plamę koloru i nie są kłopotliwe do przechowania.
Helen 22:37, 09 wrz 2023

Kokesz napisał(a)
Mam mnóstwo ślimaków niestety i muszę dalie najpierw podpedzić w donicy i sadzę już duże wtedy ich nie żrą
U mnie najgorzej jak rośliny dopiero wychodzą z ziemią wtedy ślimory równają je z ziemią. Czy to jeżówki czy dalie.
Myślę, że kilka kęp dali z 3,4 sztuki robią już ładną plamę koloru i nie są kłopotliwe do przechowania.

Renia, u mnie dalie muszą mieć conajmniej 50 cm, żeby nie były już pożerane.
Ostatnio posiałam sałatę, pięknie wyrosła, miała już po 3-4 cm i nagle całkowicie zniknęła. Dasz wiarę? Wrrrr
Helen 12:43, 10 wrz 2023

Czy ktoś ma zawilca Whirlwind i Honorine Jobert i może mi napisać z którego jest bardziej zadowolony?
mrokasia 13:18, 10 wrz 2023

Helen napisał(a)
Czy ktoś ma zawilca Whirlwind i Honorine Jobert i może mi napisać z którego jest bardziej zadowolony?

Ja mam Honorine Jobert i jest mega. Whirlwind nie mam ale tylko dlatego, że wolę zawilce o okrągłych płatkach .
Helen 21:13, 10 wrz 2023

mrokasia napisał(a)

Ja mam Honorine Jobert i jest mega. Whirlwind nie mam ale tylko dlatego, że wolę zawilce o okrągłych płatkach .

Jest mocno ekspansywny? Chociaż znając Ciebie, to pewnie nie.