Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Wymarzyłam sobie wrzosowisko

Wymarzyłam sobie wrzosowisko

MartaCho 09:19, 17 mar 2022

Agatorek napisał(a)
Ja się boję warzyw i ogólnie wysiewania. . Dobrze, że moja mama ma swoje warzywka.
Już przy tulipanach się obawiałam, czy przypadkiem za głęboko nie posadziłam i czy wyjdą

I co? Wychodzą?
Bo moje posadzone we wcześniejszych latach tak, a te dosadzone jesienią niestety nie. I nie wiem, czy je pies wykopał i zjadł, czy jest nadzieja, że jeszcze sobie śpią...
DariaB 09:20, 17 mar 2022

Ja zrezygnowałam z warzywniaka, nie mam cierpliwości ani czasu, żeby go doglądać, ale z Twój trzymam kciuki
anuska2507 10:39, 17 mar 2022

Agatorek napisał(a)
Ja się boję warzyw i ogólnie wysiewania. . Dobrze, że moja mama ma swoje warzywka.
Już przy tulipanach się obawiałam, czy przypadkiem za głęboko nie posadziłam i czy wyjdą

A czego tu się bać, najwyżej nie wzejdą Ja z porem debiutuję. Ale nie porywam się na wysiewanie wszystkiego, bo nie mam wystarczająco nasłonecznionych parapetów i miejsca na doniczki.
Moja mama też ma swoje warzywa, ale w tym roku zapowiedziała, że nie będzie robić dużego warzywnika, bo latem nie będzie miała czasu o niego dbać. Woli doraźnie przyjechać i pomóc przy moim. Za to liczę na rozsadę od niej. Rok temu dała mi sadzonki jarmużu i kalarepki - zajadałam się całe lato Z kolei teściowa ma jeszcze więcej warzyw - w poprzednim sezonie obdarowała mnie dwoma wiadrami ogórków, bo dla siebie nazbierała już wystarczająco
anuska2507 10:49, 17 mar 2022

MartaCho napisał(a)

I co? Wychodzą?
Bo moje posadzone we wcześniejszych latach tak, a te dosadzone jesienią niestety nie. I nie wiem, czy je pies wykopał i zjadł, czy jest nadzieja, że jeszcze sobie śpią...

O ja miałam podobnie z krokusami. Pierwszy rok marnie, większość nie zakwitła. A teraz w drugim sezonie są i to nawet ładne i więcej
anuska2507 11:06, 17 mar 2022

DariaB napisał(a)
Ja zrezygnowałam z warzywniaka, nie mam cierpliwości ani czasu, żeby go doglądać, ale z Twój trzymam kciuki

A dziękuję Ja lubię jeść swoje warzywka, szczególnie cieszą własne nowalijki, bo po zimie człowiek spragniony zielonego i świeżego
edi75 12:39, 17 mar 2022

Warzywniak był pierwszy ...jak kupiliśmy działkę to pierwsze co to zasiałam ogórki i cukinię
Agatorek 22:40, 17 mar 2022

MartaCho napisał(a)

I co? Wychodzą?

Wychodzą, już są całkiem dobrze widoczne . Wczoraj zauważyłam też czubki hiacyntów i kawałeczki czosnków bułgarskich. Wszystko mam na rabatach ogrodzonych przed stratowaniem .
Agatorek 22:45, 17 mar 2022

anuska2507 napisał(a)

A czego tu się bać, najwyżej nie wzejdą Ja z porem debiutuję. Ale nie porywam się na wysiewanie wszystkiego, bo nie mam wystarczająco nasłonecznionych parapetów i miejsca na doniczki.
Moja mama też ma swoje warzywa, ale w tym roku zapowiedziała, że nie będzie robić dużego warzywnika, bo latem nie będzie miała czasu o niego dbać.

No właśnie . Czasu też mi brak na warzywka (wolę kwiatki i inne rośliny ozdobne ). Może kiedyś, jak już ogarnę te rabaty u mnie.
anuska2507 10:15, 18 mar 2022

edi75 napisał(a)
Warzywniak był pierwszy ...jak kupiliśmy działkę to pierwsze co to zasiałam ogórki i cukinię

My też od razu w pierwszym roku zakładaliśmy warzywnik. Ale popełniliśmy mnóstwo błędów i i tylko ogórki urosły
anuska2507 10:49, 18 mar 2022

Agatorek napisał(a)

No właśnie . Czasu też mi brak na warzywka (wolę kwiatki i inne rośliny ozdobne ). Może kiedyś, jak już ogarnę te rabaty u mnie.

Fakt, czas bywa ograniczeniem i robi się to, co ma wyższy priorytet