Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Magleska 08:56, 07 kwi 2020

Karola
fajnie działasz w takim tempie ,to w tym sezonie cały ogród zrobisz
psinka -słodka
popcorn 09:10, 07 kwi 2020

Codziennie po trochę. Jeszcze mam mnóstwo doniczek do posadzenia, tylko ziemię muszę przygotować.
Mogłoby popadać trochę, kupę czasu marnuję na podlewanie... mogłam poczekać z trawnikiem hmmmm

Patrzę na regały na książki w szwedzkim sklepie. Obniżki porobili bo pewnie słabo im idzie. Wszystko słabo idzie...
Mam urlop w przyszłym tygodniu może zamówię regał lub dwa będę miała czas na skręcanie jakby padało i to byłoby na tyle z mebli jakie potrzebujemy.

pozdrawiam i dzięki
Sonka 09:24, 07 kwi 2020

Podziwiam w jakim tempie i z jaka energią to ogarniasz, nie jeden Ci zazdrości.
Ważne, że Córka tez jest zadowolona. Masz niezliczone ilości roślin do sadzenia, jesteś niesamowita, brakuje tylko dużych drzew, których nie zdążyłaś wyhodować.Pięknie.
Bog 09:35, 07 kwi 2020

Fajnie że psiak jest już z wami widać na zdjęciu obie są szczęśliwe.
popcorn 09:44, 07 kwi 2020

Duże drzewa musza urosnąć. Fajnie byłoby posadzić coś dużego, no ale to kosztuje.

Została duża czereśnia, śliwa i orzech włoski i orzech laskowy, to już coś. Posadziłam dwie spore magnolie i trzy graby fastigiata. Sumaki octowce w granicy dostałam od sąsiada, właściwie to wlazły na moją działkę od niego i może się przyjmą. Reszta urośnie.
Brakuje cienia, no ale to wymaga czasu. Więcej drzew nie mogłam ocalić, wielka jabłonka poszła pod piłę bo nie rodziła wcale, miliony maleńkich dzikich jabłek, same spady i osy, teraz myślę że może mogłam ją zostawić? No ale już po wszystkim.

Dwie jabłonie rosły w miejscu domu i tarasu i to tyle.

Powoli ogarniamy. Mogłaby rzeczywistość wrócić do normy bo boję się tego co będzie z praca, z gospodarką, nie wygląda to dobrze. Młodej brakuje szkoły i innych dzieci. Niemniej póki co jest jak jest. Cieszę się bo jeszcze 3,5 dnia pracy i potem 9 wolnych dni jupi
Sonka 09:54, 07 kwi 2020

Wszyscy mamy obawy, jak i kiedy to się skończy, ja mówię,żebyśmy przeżyli, ale my jesteśmy stypendystami zus, gorzej z młodymi, jak kraj się wykaraska z tej sytuacji, ale nie straszmy się nawzajem, musi być dobrze, idzie ciepło, będzie lepiej.

Drzewa urosną w mig, a jeszcze na takiej żyznej ziemi. Z sumakami raczej uważaj, bo nie dasz rady, podziwiaj u sąsiada.
deszczowymaj 09:56, 07 kwi 2020

Karolcia jak już ładnie u Ciebie i ta ławeczka śliczna
popcorn 10:44, 07 kwi 2020

Zawsze mówiłam że ten kraj musi upaść, zaorać i zacząć od nowa, tyle że nie bardzo się da... niemniej nie wygląda to różowo ani ciut ciut.

Dobrze że nie mam kasy, bo przynajmniej jak złotówka traci na wartości to mnie już tak nie boli haha wiem że to nie jest śmieszne

Dziękuję Asia, powoli do przodu, pozdrawiam!!!
sylwia_slomc... 10:48, 07 kwi 2020

popcorn napisał(a)
Codziennie po trochę. Jeszcze mam mnóstwo doniczek do posadzenia, tylko ziemię muszę przygotować.
Mogłoby popadać trochę, kupę czasu marnuję na podlewanie... mogłam poczekać z trawnikiem hmmmm

Patrzę na regały na książki w szwedzkim sklepie. Obniżki porobili bo pewnie słabo im idzie. Wszystko słabo idzie...
Mam urlop w przyszłym tygodniu może zamówię regał lub dwa będę miała czas na skręcanie jakby padało i to byłoby na tyle z mebli jakie potrzebujemy.

pozdrawiam i dzięki

To było też moje motto co dziennie po trochu byle do przodu, a ubywa i tego się trzymam do dziś
popcorn 11:51, 07 kwi 2020

Dokładnie. W tak niepewnych czasach trzeba ogarniać najbliższą rzeczywistość, bo ta dalsza jest jeszcze bardziej niepewna niż zwykle Krótki horyzont czasowy, wieczorem spojrzenie na dzień i konstatacja że dobrze spędzony, zrobione znowu coś, coraz bliżej pozbycia się różnych rzeczy z listy do zrobienia. I tyle. Byle do przodu.

pozdrawiam!