Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 08:50, 30 kwi 2020

Pokropiło wczoraj trochę. Niewiele ale na tyle że dziś nie podlewam. Wolne. Jupi! I długi weekend
Siedzimy w domu, nawet zaczynam się do tego przyzwyczajać, że nigdzie nie jeździmy. Dziwne to jednak.
Trawa się zieleni plackami, kupiłam więcej kwiatków na łąkę kwietną, wysieję w wielodoniczki i potem bedę wysadzać chyba. Bo rozrzucać nasiona na to klepisko szkoda, tamte się pewnie zmarnowały. widzę jakieś rośliny które nie sa trawą ale to pewnie chwasty buahahaha. Zobaczymy. Nie pielę bo nie wiem co to Będzie chwastownik zamiast trawnika!

Miłego dnia!
Kasya 09:27, 30 kwi 2020

popcorn napisał(a)
Jeszcze nie. Zimowała w doniczkach. Bez zabezpieczenia. Ale zimy nie było

Bo ja swoją mecze 3 lata w doniczce która na zimę chowam do domu
Juz ledwo żyje
Chciałabym ja wysadzić ale jak ja teraz zahartować ?
popcorn 10:01, 30 kwi 2020

Po prostu ją posadź Kasia.
Mam jeszcze jedną figę, siewkę która wyrwałam w poprzednie wakacje ze szpar chodnika we włoszech buahahaha
Zimowała w domu na parapecie jak kwiatek domowy, od paru dni w doniczce na tarasie. Zamierzam ją posadzić po prostu i tyle. Może dzisiaj

powodzenia
nicol21 14:02, 30 kwi 2020

Kiedyś widziałam drzewa figowców posadzone przy murze i dodatkowo z obu stron osłonięte oknami, tych fig było kilka, może kilkanaście sztuk i te okna były pod kątem ustawione, tak że się schodziły "na drzewo posadzone pomiędzy nimi". Super to wyglądało... dodam że to było w ogrodzie w Wersalu . Także można odgapiać. W słoneczne dni pewnie tropik, a w zimne i wietrzne noce mniej przewiewu więc też na plus.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
popcorn 14:27, 30 kwi 2020

No pewnie

Zobaczymy jak będą rosły
popcorn 14:56, 30 kwi 2020

Zamówiłam sobie prezent akurat przyszedł na długi weekend

Ale sposób dostawy mistrzowski.... Heh poczta Polska!!!

Katte 15:01, 30 kwi 2020

popcorn napisał(a)
Zamówiłam sobie prezent akurat przyszedł na długi weekend

Ale sposób dostawy mistrzowski.... Heh poczta Polska!!!

Oglądałam , Wzięłam na cel do zamówienia .
Super !!! Zazdroszczę trzymania w ręku hehehe
popcorn 15:04, 30 kwi 2020

Kasia akurat do Twojego przyszłego ogrodu!!!
Anda 15:08, 30 kwi 2020

No dziewczyny, ale sobie podniosłyście poprzeczkę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Katte 15:23, 30 kwi 2020

popcorn napisał(a)
Kasia akurat do Twojego przyszłego ogrodu!!!

Karola wiem , to mój guru hehehe
Mój mąż żyga już filmikami z jego ogrodów .
Uwielbiam