Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród zacząć czas.

Ogród zacząć czas.

MartaCho 08:16, 05 cze 2025

Jest taka trochę maślankowa, dobrze wygląda z kocimiętkami obok. Muszę jej jakąś podporę zamontować, bo się zaczęła pokładać trochę.
Marcin89 21:43, 05 cze 2025

Wszystko piękne, a najbardziej spodobała mi się ta kremowo-cytrynowa róża i kompozycje koło wejścia
Wiaan 22:51, 05 cze 2025

Marta ładnie obsadziłaś donice przed wejściem.
Kocimiętka jako mistrzyni drugiego planu zarówno przy róży, jak i przy betonowej donicy robi fajne tło. Ten kolor podbija zieleń, krem, szarość i optycznie powiększa przestrzeń.
Nie mam kocimiętki, a taka ładna
mirkaka 18:14, 07 cze 2025

MartaCho napisał(a)
Oj niestety nie powiem Ci, jakie to odmiany róż, bo wszystkie były prezentami od moich sióstr, dla Mamy i to jeszcze z czasów, gdy mnie nie było na O.

Ta ma mnóstwo kwiatów, bardzo delikatnych, szybko się osypują:

To było takie typowe marketowe maleństwo w doniczce, dla dzielnie walczy i kwitnie co roku co raz obficiej:

Tę przed domem byłam pewna, że zapamiętam nazwę, a nie pamiętam już Na pewno róża duńska to była, przepięknie pachnie:

Piękne róże, a ta ostatnia to może Elfe ?
LIDKA 19:21, 07 cze 2025

Martuś zdrowo Ci rosną róże. Rabatki kolorowe i coraz bardziej pełne.
Donice frontowe bardzo eleganckie.

Co tam działasz?
ajka 21:28, 08 cze 2025

MartaCho napisał(a)

Tę przed domem byłam pewna, że zapamiętam nazwę, a nie pamiętam już Na pewno róża duńska to była, przepięknie pachnie:

Może Stockholm?
MartaCho 09:33, 10 cze 2025

Bardziej choć z Krystyną w nazwie mi się kojarzy Zapytam google popołudniu może po prostu, może rozpozna.

Marcin taki fajny rysunek u Wiaan machnął, że pomyślałam, że i moją rabatę "tabula rasa" pokażę. To rabata z wiśnią Kanzan w centralnym jej miejscu, i jak widać pancernymi tulipanami, które nie chcą zżółknąć, daję im jeszcze tydzień
Rabata będzie fajna, jak kapelusz Kanzan nabierze odpowiednich rozmiarów, w tle ma hortki Vanilla Fraise. Z prawej i lewej strony od wiśni jest po 1,80 cm. Miałam plan dać z prawej i lewej paski niskiego żywopłotu z cisa, gdyż mam krzaczki posadzone za grabami i zupełnie są przez drzewa zjedzone, więc muszę je stamtąd koniecznie zabrać. A na środku może trójkątami turzyce Raureif i różowe szałwie? Od przodu myślałam, żeby dać jeszcze trzy bodziszki na różowo też kwitnące.
Będzie dobrze?
Rysować nie umiem.

Nie umiem tak dobrze rysować, więc poprosiłam chatGPT, ale nie do końca o to mi chodziło. Na pewno bez cisa w tle miało być[

Wiaan 10:23, 10 cze 2025

Marta poproś Marcina, u mnie zrobił to doskonale, ludzie są niezastąpieni
Nie chcesz dać obwódki z przodu tej rabaty?

Ja strzeliłam focha na chatGPT
MartaCho 10:43, 10 cze 2025

Też nie lubię tych jego projektów. Znaczy chatu/a, nie Marcina, oczywista oczywistość! Mnie rozśmieszyło, że psa nawet w projekcie zostawił, hahah!
olciamanolcia 11:33, 10 cze 2025

Mnie się wersja z Piesełem podoba
A może i do tego różowe tawuły chińskie ?
Moje przesadzone pod grabowa wyglądają obiecująco - przez jeden sezon wystrzeliły wzdłuż i wszerz