Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród zacząć czas.

Ogród zacząć czas.

Judith 20:04, 05 maj 2025

Pamiętam, że jakoś niezbyt chętnie pokazywałaś początki donicy, a tu taki piękny efekt . ŚŚ jest stworzona dobranocy kompozycji, superancko!
Magara 23:51, 05 maj 2025

Donica fajowa, ale zdjęciami nadal bardzo oszczędnie gospodarujesz
MartaCho 09:17, 15 maj 2025

Deszcz, deszcz, deszcz, hurra, nareszcie!
Narzekamy na łagodnie ujmując niezbyt przyjazne temperatury i faktycznie trochę za wcześnie spakowałam zimowe swetry na strych, ale dzięki temu możemy dłużej się cieszyć z kwitnienia niektórych roślin. Pamiętacie przecież jak ŚŚ w kilka dni przekwitły we święta.
A tu u mnie jeszcze tulipany w niezłej formie:

Przy tarasie szaleją kocimiętki i są już czosnki:

W tle w kącie widać właśnie miejsce niezagospodarowane. Za płotem sąsiad ma przeogromną choinę, która wysysa całą wodę z okolicy i nic nie chce obok niej rosnąć, ale skoro Aprilkowi się w lesie udało taki piękny ogród stworzyć, to i drzewo sąsiada na ten kąt nie może być przeszkodą. Marzy mi się tu kalina. Tylko którą by tu wybrać? Pod nią może jeszcze jedna obiela, tawuła Grefsheim?
Tu ten kąt jeszcze z bliska. No cóż. Kiedyś będzie do zdjęć Before jak znalazł
Rojodziejowa 09:21, 15 maj 2025

Mnie się też kalina marzy, ale taka o baldachowatych kwiatach, na razie stoi tam trampolina i z tym może być jeszcze długo problem

Spróbuj, a co Ci szkodzi Najwyżej będziesz ciut bardziej wokół niej biegać, żeby jej dobrze było
MartaCho 09:29, 15 maj 2025

Właśnie Iwonka pokazała wczoraj odmianę Mariesii- śliczności! Kilimandżaro i Watanabe też piękne.

Choć o wszystkich kalinach piszą, że lubią wilgotną glebę, więc tam tej wilgoci za dużo nie ma, ale może jeśli się użyźni odpowiednio dołek, to da radę. Tak by mi tam do tego kąta pasowała właśnie jako taki rozjaśniacz przyciągający wzrok
Wiaan 09:33, 15 maj 2025

Piękne te kaliny, sadź jak o niej marzysz
Judith 10:13, 15 maj 2025

Marta, ja mam Kalinę Roseum i u mnie (suche piaski) rośnie zupełnie normalnie. Nie podlewam jej właściwie zupełnie. Każdego roku pięknie kwitnie, krzaczek wygląda dobrze.
A może, skoro zależy Ci na rozjaśnieniu, to tawuła brzozolistna? Przepiękna roślina o limonkowych liściach.
Wiaan 10:57, 15 maj 2025

Marta zerknij na priv
Magara 23:00, 15 maj 2025

Marta, u mnie niektóre tulipany jeszcze w pąkach
A jak chcesz kalinę - to sadź Jak się martwisz o wilgoć to może coś o hydrożelu poczytaj? Nigdy sama nie stosowałam - temat mi się z April i TARcią kojarzy, że chwaliły rozwiązanie
ajka 23:55, 24 maj 2025

Ja też bym spróbowała z kaliną skoro ci się podoba. Ładnie rozjaśni to miejsce.