Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród zacząć czas.

Ogród zacząć czas.

MartaCho 10:57, 23 cze 2025

Marcin89 napisał(a)
Fajnie jest poczuć się tak naprawdę "częścią" forum albo zostać przyjętym do paczki

Przypomnę, że to był rysunek wstępny z wieloma niewiadomymi.

Rysunek wstępny przeszedł już do realizacji. Myślisz o wprowadzeniu zmian?

Jedyne co, to nie będę teraz już rozplenic raczej przesadzać, myślę, że by nie przeżyły. Poczekam do późnej jesieni.
ajka 11:56, 23 cze 2025

MartaCho napisał(a)
Tak, owoców na ŚŚ jest wyjątkowo dużo w tym roku, pyszne są!

Olcia, mówisz, że dobrze wybrałam? Szałwię kupowałam właśnie z myślą, żeby była raczej taka niższa, bo to przód rabaty. Zresztą wybór w al...rze już dość marny- dużo odmian było niedostępnych. Dzisiaj miały przyjść. Jeszcze godzinka w pracy i działamy

A ja jeszcze nie próbowałam owoców ze swojej śś, nie zajarzyłam, że można je jeść na surowo. Koniecznie muszę spróbować jak wrócę. Mam nadzieję, że ptaki mi nie obeżrą.
MartaCho 11:59, 23 cze 2025

Do dżemu dodałam sok z jednej cytryny i startą skórkę, bo tak to jak dla mnie stanowczo za słodki był. A owoce z drzewa najlepiej smakują pełną garścią jedzone
Marcin89 12:18, 23 cze 2025

MartaCho napisał(a)

Rysunek wstępny przeszedł już do realizacji. Myślisz o wprowadzeniu zmian?

Jedyne co, to nie będę teraz już rozplenic raczej przesadzać, myślę, że by nie przeżyły. Poczekam do późnej jesieni.
Na pewno zrobiły by się brzydkie, lepiej poczekać do jesieni. Ja w sierpniu podzieliłem i już do końca sezonu słabo wyglądały.

Zmian bym nie robił Jedynie co przyszło na myśl po zobaczeniu zdjęcia, że te przetaczniki i szałwie są bardziej blisko siebie. A może nie są i tylko tak wygląda?
Marcin89 12:21, 23 cze 2025

MartaCho napisał(a)
Do dżemu dodałam sok z jednej cytryny i startą skórkę, bo tak to jak dla mnie stanowczo za słodki był. A owoce z drzewa najlepiej smakują pełną garścią jedzone
Ja pierwszy raz jadłem niedawno Smak jakby porzeczki, borówki, do tej pory mi nieznany. Owoce słodkie i pyszne. Nawet bym powiedział, że czuć nutę jabłka.
Wiaan 13:24, 23 cze 2025

Marcin89 napisał(a)
Ja pierwszy raz jadłem niedawno Smak jakby porzeczki, borówki, do tej pory mi nieznany. Owoce słodkie i pyszne. Nawet bym powiedział, że czuć nutę jabłka.

Mnie też smakują, córka stwierdziła, że taka trochę mirabelka
MartaCho 13:24, 23 cze 2025

Marcin89 napisał(a)

Zmian bym nie robił Jedynie co przyszło na myśl po zobaczeniu zdjęcia, że te przetaczniki i szałwie są bardziej blisko siebie. A może nie są i tylko tak wygląda?

Tylko wiesz, one chyba (bo z przetacznikiem jeszcze nie mam doświadczenia, więc pewności nie mam) nie kwitną w tym samym czasie. U Anetki Wiaan były pokazane ostatnio- bardzo blisko siebie właśnie po to, żeby na czas po pierwszym przekwitnięciu i ścięciu szałwii mogły przetaczniki dać swój pokaz. Najpierw posadziłam je naprzemiennie, ale jakoś tak mi nie do końca pasowało...

Pooglądam ją dziś jeszcze z każdej strony...
Marcin89 14:59, 23 cze 2025

MartaCho napisał(a)

Tylko wiesz, one chyba (bo z przetacznikiem jeszcze nie mam doświadczenia, więc pewności nie mam) nie kwitną w tym samym czasie. U Anetki Wiaan były pokazane ostatnio- bardzo blisko siebie właśnie po to, żeby na czas po pierwszym przekwitnięciu i ścięciu szałwii mogły przetaczniki dać swój pokaz. Najpierw posadziłam je naprzemiennie, ale jakoś tak mi nie do końca pasowało...

Pooglądam ją dziś jeszcze z każdej strony...
Ja w ogóle nie znam przetaczników. Widuję je na żywo rzadko. Sam mam tendecję do zbyt gęstego sadzenia, to dlatego piszę. Ale co by nie było, zawsze będzie można poprzesadzać
ajka 15:59, 23 cze 2025

A mi przetaczniki wszystkie wyginęły, a są takie ładne.