Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród zacząć czas.

Ogród zacząć czas.

Marcin89 20:36, 22 lut 2026

Marta, krajobraz masz taki jak i u mnie, czyli bez śniegu Chyba pora zacząć ciąć byliny i niektóre trawy - piszę o sobie, bo Ty już zaczęłaś.

Obawiam się, że Lidka ma rację. Chyba też bym podciągnął rośliny do góry. Lepiej teraz niż potem. Ciężko będzie zniwelować 10 cm bez szkody dla śś.
MartaCho 22:00, 22 lut 2026

Chwilowo nie bardzo sobie mogę wyobrazić, jak to praktycznie wykonać- bryła korzeniowa tej ŚŚ jest już na pewno bardzo ciężka, to nie będzie łatwe…
Marcin89 22:41, 22 lut 2026

MartaCho napisał(a)
Chwilowo nie bardzo sobie mogę wyobrazić, jak to praktycznie wykonać- bryła korzeniowa tej ŚŚ jest już na pewno bardzo ciężka, to nie będzie łatwe…
A kiedy były sadzone? Bo nie pamiętam.

Kurde może ktoś bardziej doświadczony coś wymyśli? Rozumiem Twój niepokój
Magara 22:48, 22 lut 2026

Marta. przed chwilą u Hani pisałam, że staram się okiełznać moją zazdrość "klimatyczną". Ale chyba ciężko mi idzie Zazdro porządków wiosennych
MartaCho 07:35, 23 lut 2026

Marcin89 napisał(a)
A kiedy były sadzone? Bo nie pamiętam.

Kurde może ktoś bardziej doświadczony coś wymyśli? Rozumiem Twój niepokój

Kręgosłupy nie byłyby zadowolone, ale... mają być w tym tygodniu panowie podcinać wysokie sosny u nas, więc może ich zapytam, czy mogliby pomóc- to jest jedyna opcja, że to może się udać .
MartaCho 07:36, 23 lut 2026

Magara napisał(a)
Zazdro porządków wiosennych

Na razie prace wstrzymane, bo pada, w prognozach taka aura do środy. Ale kolejny weekend już tylko ja i nożyce
LIDKA 08:29, 23 lut 2026

MartaCho napisał(a)

Kręgosłupy nie byłyby zadowolone, ale... mają być w tym tygodniu panowie podcinać wysokie sosny u nas, więc może ich zapytam, czy mogliby pomóc- to jest jedyna opcja, że to może się udać .

Połóż worki z ziemią koło donic. Albo taczke postaw. Zrób im kawkę z czymś słodkim na tarasie, malnij ładnie oczko plus uśmiech najlepszy z możliwych i poproś o pomoc. Spisób zawsze działa i pójdzie jak z płatka.
Monika83 10:07, 23 lut 2026

Marta a ja tą śliwę bym całkiem wykopała z tej donicy i posadziła do gruntu. Ja wiem że w donicy jako młode drzewko/krzew fajnie to wygląda, ale problem pojawi się dopiero później jak będzie starszym okazem, będzie miało za ciasno no i w jej korzeniach w donicy raczej nic nie urośnie. Ale zrobisz jak uważasz