Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Kasya 15:58, 14 sty 2021

inka74 napisał(a)
Ja mam sporo śniegu, mam nadzieję, że nie zniknie. Na prognozie Lucy u mnie ma być -24...

Matko kochana !
Pierzyny trzrba do ogrodu wyciągać....
mrokasia 17:20, 14 sty 2021

Też spojrzałam na tę prognozę i .... chyba poszukam innej .
W sobotę i niedziele ma być u mnie w nocy około -21...
Pozostało liczyć na dodatkową dostawę śniegu...
UlaB 17:30, 14 sty 2021

Tez spojrzałam - -23 w dzien tylko -17
sylwia_slomc... 17:47, 14 sty 2021

U nas aż takich mrozów nie zapowiadają, białego spadło sporo to okryło, bo części róż nie kopcowałam w tym roku i budleje te najstarsze też w tym roku bez kopca. Dnia przybywa już widać, dłużej można działać jak ktoś w zimie ma co robić
Helen 18:01, 14 sty 2021

Asia, dzięki za raporcik, to jest takie pozytywne
tulucy 18:02, 14 sty 2021

Mnie jakoś jeszcze te mrozy nie przerażają, natomiast to, że dwa dni po nich ma być na plusie, to już mnie martwi...
inka74 18:39, 14 sty 2021

Kasya napisał(a)

Matko kochana !
Pierzyny trzrba do ogrodu wyciągać....
ja tam nie wiem czy trzeba - u mnie na prognozie ciagle tylko -15 a potem w okolicy zera. Pocieszam się, ze jednak u mnie jest dosyć zacisznie na działce. Tuje od sąsiadów gęste. Krzaki za płotem odgradzają od pola. Może będzie dobrze... róż nie kopczykowałam.
UlaB 19:17, 14 sty 2021

tulucy napisał(a)
Mnie jakoś jeszcze te mrozy nie przerażają, natomiast to, że dwa dni po nich ma być na plusie, to już mnie martwi...

U mnie nie widac dodatnich temperatur. Za tydzien podobno w dzien ma byc zero, noce caly czas na minusie.
Odzialam niektore donice i zawartosc nasuwając od gory gustowne poszewki flanelowe i hortka ogrodowa od Mirki dostala wdzianko. Moze jeszcze jutro dorzuce oslony z agrowlokniny. Mam nadzieje, ze reszte zalatwi kolderka sniegowa. I tez mam zacisznie jak Iwona.
tulucy 23:38, 14 sty 2021

Ooo Ula dobrze, żeś napisała. Jutro chociaż hortki owinę. Agro mam.
Magara 00:20, 15 sty 2021

galgAsia napisał(a)
W drugiej dobie po szczepieniu czuję się wyśmienicie. Wczoraj miałam delikatny dyskomfort w miejscu wkłucia - tak, jakbym miała siniaka - dziś nawet tego nie ma. Fizycznie doskonale, a psychicznie wyśmienicie . Dobrze robi świadomość, że zrobiło się coś z sensem
Ale spieszę poinformować, że znam osoby, które szczepienie "przechorowały" - ból mięśni, ból stawów, ból gardła. Na wszystko pomogły leki p-bólowe z najniższej półki. Jest to bardzo indywidualne.

A moja pani doktor rodzinna, dziś, w trakcie teleporady dot. prawidłowego wystawienia skierowania na badanie, kurtuazyjnie zagadnięta przeze mnie o szczepienia, powiedziała, że ona, "na moim miejscu, to by się bardzo poważnie zastanowiła nad tym czy się szczepić czy nie, bo to przecież jeszcze nie wiadomo co to będzie po tych szczepionkach, więc ona sama się na wszelki wypadek nie szczepi" Trochę mi ręce opadły, ale uznałam, że wdawanie się w dyskusję nie ma sensu, skoro przede mną i tak długa kolejka do szczepienia, a jak nadejdzie czas to szczęśliwie nie będę potrzebowała do tego skierowania od lekarza rodzinnego

Asia, okryłaś magnolie??? Jeżeli tak to napisz jak - od dołu czy całą???
Martwię się o moją Genie w kontekście zapowiadanych -15...