galgAsia
23:38, 05 cze 2021
Ostatni tydzień był bardzo pracowity
Aż nie miałam kiedy pisać 

Co robiłam?
- posadziłam resztę pomidorów do tunelu i do worków upsidedown, zobaczymy, co z tego wyrośnie
- odgruzowałam fragment miejsca za tunelem i zadołowałam 3 magnolie, aronię, śś, jaśminowiec i rosę rugosę,
- obok posadziłam dalie i ostróżkę oraz wysiałam tetrylion nasion jednorocznych kwiatów
- posadziłam do doniczek ukorzenione patyki hortek
- jeszcze klika orlików dostało stałą miejscówkę
- przeniosłam drugi kompostownik z zawartością, którą w2zbogaciłam dwoma wiadrami gnojówki z pokrzywy
- nastawiłam kolejne trzy wiadra tejże - latoś pokrzywa coś obrodziła

- przeniosłam beczkę na deszczówkę,
- posadziłam do dużej donicy wiśnię kanzan, żeby przetrwała do sadzenia właściwego.
No i nieustająco próbowałam sprzątać, odchwaszczać, i tak da capo al fine

Wczoraj po raz pierwszy w sezonie podlewałam ogród, przy takich temperaturach - a są prognozowane na cały następny tydzień - ziemia szybko by wyschła na wiór

Co robiłam?
- posadziłam resztę pomidorów do tunelu i do worków upsidedown, zobaczymy, co z tego wyrośnie

- odgruzowałam fragment miejsca za tunelem i zadołowałam 3 magnolie, aronię, śś, jaśminowiec i rosę rugosę,
- obok posadziłam dalie i ostróżkę oraz wysiałam tetrylion nasion jednorocznych kwiatów
- posadziłam do doniczek ukorzenione patyki hortek
- jeszcze klika orlików dostało stałą miejscówkę
- przeniosłam drugi kompostownik z zawartością, którą w2zbogaciłam dwoma wiadrami gnojówki z pokrzywy
- nastawiłam kolejne trzy wiadra tejże - latoś pokrzywa coś obrodziła

- przeniosłam beczkę na deszczówkę,
- posadziłam do dużej donicy wiśnię kanzan, żeby przetrwała do sadzenia właściwego.
No i nieustająco próbowałam sprzątać, odchwaszczać, i tak da capo al fine

Wczoraj po raz pierwszy w sezonie podlewałam ogród, przy takich temperaturach - a są prognozowane na cały następny tydzień - ziemia szybko by wyschła na wiór