Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 10:43, 17 mar 2022

antracyt napisał(a)

Ależ oczywiście, że większość pocięłam zostały wrażliwce i jedna na wygwizdowie
Jesienią moje dostały kopczyki z obornika i teraz tylko podsypuję je popiołem. Nawozić gnojówkami zacznę jak będę miała czym (może pod koniec kwietnia).
No dobrze, moje dostały kompost, sypnę im jeszcze popiołu i się zobaczy
Gruszka_na_w... 14:31, 17 mar 2022

Pełnia zapowiada się cudnie. Wyczuwam, że wróciła Ci radość życia.
Szkoda, że te kolorowe ciemierniki mają kwiatki zwisające w dół. To mnie zniechęca do ich posiadania.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 22:37, 17 mar 2022

Dobrze, że wróciłaś cała i zdrowa Wiosna piękna, u nas jeszcze dobre trochę do takich widoków
Agatorek 23:09, 17 mar 2022

Chyba trafiłam w inną strefę klimatyczną . Wiosna na całego!
Johanka77 23:25, 17 mar 2022

galgAsia napisał(a)
Jaaasne... a ja robię za tyranozaura
Ciepełko już się robi. Mam tylko nadzieję, że nie przyjdzie jakiś saharyjski upał. Bo tak często bywa w tej krainie szczęśliwości

No jakiś pył saharyjski już lata…
ajka 00:17, 18 mar 2022

Jak u ciebie pięknie. Faktycznie wiosna w pełni. Jakie duże czosnki i piękne krokusy Czy one tak same się rozmnożyły czy tyle nasadzilas? Też chcę mieć u siebie takie krokusowe szaleństwo.

Jeszcze co do nart, się wypowiem bo była dyskusja. Ja nie jeżdżę w ogóle, mój mąż i dzieci tak, ja byłam raz na zjazdówkach i nie byłam zachwycona, bałam się prędkości, ale w tym roku wybrałam się na imprezę firmową na biegówki, po raz pierwszy w życiu i muszę przyznać, że bardzo mi się spodobalo. Może dlatego, że przez cały czas towarzyszyła nam trenerka i poprawiała błędy. Zjazdy z górki też były, na pewno jeszcze się kiedyś wybiorę.

galgAsia 07:47, 18 mar 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pełnia zapowiada się cudnie. Wyczuwam, że wróciła Ci radość życia.
Szkoda, że te kolorowe ciemierniki mają kwiatki zwisające w dół. To mnie zniechęca do ich posiadania.
A wiesz, zauważyłam na zdjęciach, że jak sa już większe, mocniejsze kępy, to kwiaty patrzą w świat, nie tylko w ziemię Na to liczę
Rano chmury zasłaniały księżyc, mam nadzieję na wieczór. No, ale Ty będziesz miała spektakl księżyc - morze - ziemia W tamtych rejonach świata księżyc prezentuje się wyjątkowo okazale
Jeszcze kilka dni, o tej porze roku moja radość życia jest ściśle związana z kalendarzem, nie wiem dlaczego
galgAsia 07:55, 18 mar 2022

Magara napisał(a)
Dobrze, że wróciłaś cała i zdrowa Wiosna piękna, u nas jeszcze dobre trochę do takich widoków
Cała i zdrowa, chociaż doopka poobijana Jednak te dwa m-ce bez ruchu spowodowały, że mięśnie niekoniecznie chciały współpracować. Fizycznie jestem zmęczona, ale w sumie zakładałam, że tak będzie. Rehabilitacja to nie bajka
galgAsia 07:57, 18 mar 2022

Agatorek napisał(a)
Chyba trafiłam w inną strefę klimatyczną . Wiosna na całego!
Aga, za 2 dni wiosna będzie już faktem , więc wiesz...
A że mieszkam w jednej z najcieplejszych stref w Polsce, to prawda. Cieszę się, że mogę podrzucić trochę koloru wtedy, gdy na ogół jest szaro, buro i ponuro, jak to na przedwiośniu
galgAsia 08:05, 18 mar 2022

Johanka77 napisał(a)

No jakiś pył saharyjski już lata…
Oj, weź mi tu nie kracz