Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 09:29, 28 paź 2019

Porady Reni odnośnie nalewki z werbeny cytrynowej

Kokesz napisał(a)

Wstawiam link, tylko musisz wrzucić do tłumacza, bo włoski przepis

https://www.pandsurf.com/2013/11/04/liquore-basilico-e-limone/
https://www.comecosa.it/fare-liquore-cedrina/

Z bazylii zrobiłam 1/4 porcji spirytusu, bo ne wiem, czy mi będzie smakowało
Z werbeny też połowę porcji, mam jeszcze ochotę na miętę albo tarninę jeszcze się nie zdecydowałam
Aaa.. i dodałam dużo więcej liści ziół, najwyżej wyjdzie koncentrat
a tak naprawdę nie lubię za mocnego alkoholu i pewnie mocniej go rozcieńczę.
DorKa 09:54, 28 paź 2019

Dołączam się do zachwytu nad palniskiem. Świetne jest. Zdradź nam więcej inf. please
Dominika11 10:01, 28 paź 2019

widze, że praca w toku

takie skarby ziemi u mnie też cały czas
anka_ 11:33, 28 paź 2019

Palenisko rewelacyjne. Po ciemku z rozpalonym ogniem dopiero musi robić wrażenie. Fajne jarząbki.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
galgAsia 11:45, 28 paź 2019

DorKa napisał(a)
Dołączam się do zachwytu nad palniskiem. Świetne jest. Zdradź nam więcej inf. please

Dzięki, Dorka - nie sądziłam, że wzbudzi takie zainteresowanie . Ale jest bardzo fajne, to fakt.
Nie wiem, co jeszcze chciałabyś wiedzieć? - chyba wszystko napisałam: palenisko jest stąd. Składa się z dwóch części - podstawy i kuli. Kula jest spora - 59,2 x 73,5cm - to właściwie jajo , nie kula. Po zdjęciu kuli / jaja można piec kiełbaski . Popiół się nie wysypuje.
galgAsia 11:48, 28 paź 2019

Dominika11 napisał(a)
widze, że praca w toku

takie skarby ziemi u mnie też cały czas

No widzisz, zima za pasem, a ja coś nie mogę wyhamować . Ale za chwilkę zrobi się paskudnie i trzeba będzie zrobić przerwę. Tych skarbów to już mam po kokardy, chciałabym sobie pokopać bez tego zgrzytu na widłach Buźka!
galgAsia 11:51, 28 paź 2019

anka_ napisał(a)
Palenisko rewelacyjne. Po ciemku z rozpalonym ogniem dopiero musi robić wrażenie. Fajne jarząbki.

No na pewno inne niż wszystkie Po ciemku faktycznie czad.
A jarząbkowa "zaraza" strasznie się szerzy, Ty uważaj
anka_ 11:57, 28 paź 2019

Ha, ha, ha... Jak namierzę w realu to napewno kupię.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
galgAsia 12:01, 28 paź 2019

Taaa… Ja się cieszyłam, że w realu nie ma, to AniaCh podrzuciła mi namiary z neta . Ale uczciwie przyznam - sama chciałam
DorKa 12:01, 28 paź 2019

galgAsia napisał(a)

Dzięki, Dorka - nie sądziłam, że wzbudzi takie zainteresowanie . Ale jest bardzo fajne, to fakt.
Nie wiem, co jeszcze chciałabyś wiedzieć? - chyba wszystko napisałam: palenisko jest stąd. Składa się z dwóch części - podstawy i kuli. Kula jest spora - 59,2 x 73,5cm - to właściwie jajo , nie kula. Po zdjęciu kuli / jaja można piec kiełbaski . Popiół się nie wysypuje.

To naprawdę spore.Super! Teraz już wszystko wiem Dzięki wielkie!
ps ten sklep ostatnio odwiedzam bardzo często. Jest tam sporo takich unikatów