Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 17:58, 28 paź 2019

effka napisał(a)
Jarząbkowa zaraza jest fajna, bo i jarząbki są warte zainteresowania się nimi

Jarząbki są cudne . W ub. roku, jak zaczęłam planować drzewa, bardzo chciałam kupić jarząb Granatnaja, ale wtedy nie było. Widocznie miałam poczekać na tego
galgAsia 17:58, 28 paź 2019

anka_ napisał(a)
Kusisz? Daj namiar.

Aniu, poszło na priv
galgAsia 18:03, 28 paź 2019

Makusia napisał(a)
Ładne te Twoje jarząbki! W dodatku jeden z liśćmi
A Ty pełna poświęcenia- praca w deszczu?! Fiu, fiu czego się nie robi dla ogrodu

Makusia, proszę nie robić ze mnie jakiejś Joanny D'Arc . Przed deszczem uciekłam . A potem wróciłam .
Jarząbki są pienkne bardzo, a te listki pokazują, czego się spodziewać za rok. Szkoda, że tego trzeciego posadzę dopiero na wiosnę, ale w tym roku już tego nie ogarnę - Siłaczką też nie jestem
Anda 18:03, 28 paź 2019

Asiu, te pytania dotyczą jak rozumiem tych nowo posadzonych roślin? Jaką masz ziemię w ogrodzie? Bo jeśli nie piasek, a rośliny już zrzuciły liście, to nie musisz ich często podlewać. Raz czy dwa razy w miesiącu. Zmrożonej ziemi w ogóle nie podlewamy. Najlepiej sprawdzić palcem po prostu Najbardziej wymagające zimą są rośliny zimozielone, bo nawet zimą zużywają i potrzebują więcej wody. Te bez liści są bezproblemowe.

Florowitu nie używam, więc nic nie podpowiem.

Ja ściółkuję kompostem zmieszanym z liśćmi. Jak mam akurat, to dodaję jeszcze trochę trawy po ostatnim koszeniu. Jeśli masz dużo tego dobra, to możesz wyściólkować całą rabatę. Organizmy glebowe dostaną fajne żarełko i w przyszłym sezonie ziemia będzie bogatsza, lepsza.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
galgAsia 18:05, 28 paź 2019

mrokasia napisał(a)
Hmmm, hmmmm, hmmmm... nie wiem czy wiosną się nie skuszę na kolumnowego jarząba...

! ! !
galgAsia 18:16, 28 paź 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Też mam taki układ żylistek, kalina ale nie świdośliwa tylko bez czarny 'Eve'i nad nim teraz dumam, ze za wysoki do pozostałych.

Czyli pomysł nie był zły Jestem bardzo ciekawa, jak to będzie rosło
deszczowymaj 18:17, 28 paź 2019

Asiula nie było mnie zaledwie półtorej dnia a tu takie rewolucje

ciekawe wykopaliska..u mnie bardzo często znajduje min.małe buteleczki (po syropach) albo innych trunkach niewiadomego pochodzenia,ostatnio z eMkiem przy okazji sadzenia aronii natknęliśmy się na pełną buteleczkę noo nieukrywam chęć skosztowania owego trunku była ogromna ale wygrało racjonalne myślenie i flaszka wylądowała w śmieciach .

kula /jajo superaśna świetny pomysł
galgAsia 18:18, 28 paź 2019

sarenka napisał(a)
Uspokoiłas mnie Asiu. Zatem w środę jade zakupy poczynić.
A palenisko mi też się bardzo podoba

Megi, trzymam kciuki za zakupy
galgAsia 18:20, 28 paź 2019

Anda napisał(a)
Asiu, te pytania dotyczą jak rozumiem tych nowo posadzonych roślin? Jaką masz ziemię w ogrodzie? Bo jeśli nie piasek, a rośliny już zrzuciły liście, to nie musisz ich często podlewać. Raz czy dwa razy w miesiącu. Zmrożonej ziemi w ogóle nie podlewamy. Najlepiej sprawdzić palcem po prostu Najbardziej wymagające zimą są rośliny zimozielone, bo nawet zimą zużywają i potrzebują więcej wody. Te bez liści są bezproblemowe.

Florowitu nie używam, więc nic nie podpowiem.

Ja ściółkuję kompostem zmieszanym z liśćmi. Jak mam akurat, to dodaję jeszcze trochę trawy po ostatnim koszeniu. Jeśli masz dużo tego dobra, to możesz wyściólkować całą rabatę. Organizmy glebowe dostaną fajne żarełko i w przyszłym sezonie ziemia będzie bogatsza, lepsza.

Dziękuję, Ewuś, mam na myśli te świeżo posadzone . To są same liściaste.
Dorii 18:48, 28 paź 2019

Ja mam w planie upchnąć gdzieś jarząb 'burka' ale te kolumnowe też kuszą.