Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Anda 15:46, 01 sty 2020

Asiu, imponująca lista To chyba na minimum dwa lata starczy Wiesz co jest najfajniejsze? Ze masz cel przed oczyma
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 16:12, 01 sty 2020

galgAsia napisał(a)
Iwonka, zdradzę, czemu nie , ale to Ty jesteś po części autorką tego planu . Ale to potem. Widziałam Twoje zapiski - plany też zacne, no i o to chodzi: by gonić króliczka A w totka na wszelki wypadek gram
Asiu, my tylko pokazałyśmy ci inne możliwości trzymam kciuki za realizację. Plany bardzo zacne i bardzo przemyślane. Wiesz, że mamy odrobinę podobne style planowania? Mam w zeszycie listy z poprzednich lat jakoś ogrodowo nie mogę się przestawić na elektroniczne plannery.
Gruszka_na_w... 17:52, 01 sty 2020

Kibicuję realizacji planów

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 18:19, 01 sty 2020

Anda napisał(a)
Asiu, imponująca lista To chyba na minimum dwa lata starczy Wiesz co jest najfajniejsze? Ze masz cel przed oczyma

Myślę, że możesz mieć rację - to może potrwać i dwa lata, ale to w końcu nie wyścigi
Najważniejsze, że mam jakoś zobrazowane możliwości, że nie będę patrzyła z bezsilnością na niektóre kawałki ogrodu.
galgAsia 18:40, 01 sty 2020

inka74 napisał(a)
Asiu, my tylko pokazałyśmy ci inne możliwości trzymam kciuki za realizację. Plany bardzo zacne i bardzo przemyślane. Wiesz, że mamy odrobinę podobne style planowania? Mam w zeszycie listy z poprzednich lat jakoś ogrodowo nie mogę się przestawić na elektroniczne plannery.

Ja zdecydowanie wolę pisać ręcznie i ubolewam nad postępującą cyfryzacją. Są dni, że w pracy ręcznie tylko podpisy składam. Czytać z monitora też specjalnie nie lubię (np. książek), wolę papier.
Odnośnie planów - no właśnie lubię sobie to poukładać krok po kroku, żeby jedno z drugiego naturalnie wynikało, żeby tworzyło spójną całość
galgAsia 18:58, 01 sty 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Kibicuję realizacji planów

Taaa… przede mną jeszcze kilka dni urlopu ... Kto wie, co się jeszcze może zdarzyć
W realizacji planów najfajniejsze jest odkreślanie już zrobionych
inka74 19:26, 01 sty 2020

Identycznie mam z książkami. Czytnik nie daje mi przyjemności przewracania kartek i zapachu papieru.

Przy okazji - znalazłam całkiem przyjemną szklarnię. Taka typowo angielska dobra jakościowo jest na razie poza moim zasięgiem ale taka - już do przemyślenia może ci się przyda. Ta też jest fajna. Tylko przemalowałabym profile na czarno. Ciekawe są wersje przyścienne. O takiej myślałam do mnie.
galgAsia 19:55, 01 sty 2020

inka74 napisał(a)
Identycznie mam z książkami. Czytnik nie daje mi przyjemności przewracania kartek i zapachu papieru.

Przy okazji - znalazłam całkiem przyjemną szklarnię. Taka typowo angielska dobra jakościowo jest na razie poza moim zasięgiem ale taka - już do przemyślenia może ci się przyda. Ta też jest fajna. Tylko przemalowałabym profile na czarno. Ciekawe są wersje przyścienne. O takiej myślałam do mnie.

Ale czytnik daje oszczędność miejsca - właśnie kombinuję, jak stworzyć nowe regały na książki . Grozi nam zasypanie...
Szklarnię mam z tyłu głowy od samego początku , ale całkiem świadomie zaczęłam od foliaka, żeby nie wyszło jak z nartami: kupujesz rosiniolki i zjeżdżasz pługiem z oślej łączki .
Przyznaję, szklarenki bardzo zacne. Warto mieć marzenia, czasem lubią się spełniać , czego Tobie i sobie życzę
Margerytka40 20:05, 01 sty 2020

Pozdrawiam w kolejnym roku i tak już prawie w nowym sezonie
inka74 20:40, 01 sty 2020

Czytnik zabieram na wyjazdy. Wtedy jest dobrą alternatywą. Jednak ulubione książki mam w wersji papierowej. Ja jeszcze nie wiem czy kupię szklarnię. Kiedyś chodziła mi po głowie ale pomysłu brakło gdzie ją postawić. I tak co jakiś czas temat powraca. A teraz nawet 2 miejsca mi się klarują gdzie ew. mogłaby być. I nawet jeżeli teraz się na nią nie zdecyduję to chcę tak zrobić wyższe nasadzenia, aby potem nie przesadzić.

Hihi, tak. Narty to czasem zagadka.