Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

UlaB 16:17, 08 lut 2020

o, masz Irishgreen! Czy on rośnie w kupie czy sie rozłazi jak ID?
Kwitnący w lutym cares i iryski to fiufiu U nas mrozy troche zastopowaly rosliny - ziemia przymarzla, trawnik nie chlupie
Dorii 16:41, 08 lut 2020

Kociak cudny.

Irishgreen bardzo ładna, w chłodniejsze zimy też się tak ładnie zieleni?
Dominika11 16:41, 08 lut 2020

Kociaki super '(

Jacie, ale już u ciebie wiosna
galgAsia 18:02, 08 lut 2020

antracyt napisał(a)
Kot się wpasował idealnie
Oczary wciąż zachwycają
Ciekawa jestem co u mnie kwitnie. Tydzień mnie w domu nie było, krokusy, przebiśniegi i nawet jeden hiacynt w pąkach czekały, mam nadzieję, że jak wrócę to nie będzie już po kwitnieniu

Na szczęście nie jest tak ciepło, żeby coś już miało przekwitnąć. W zasadzie to jeszcze na dobre nie rozkwitło, więc spoko - nic Cię nie ominęło. Jeszcze wszystko, co dobre - przed Tobą
galgAsia 18:06, 08 lut 2020

UlaB napisał(a)
o, masz Irishgreen! Czy on rośnie w kupie czy sie rozłazi jak ID?
Kwitnący w lutym cares i iryski to fiufiu U nas mrozy troche zastopowaly rosliny - ziemia przymarzla, trawnik nie chlupie

Rozłazi się, rozłazi - bo to, tak jak ID - carex Morrowi. Do zadarnienia - idealny . Właśnie muszę go nieco ograniczyć w rabacie, gdyż albowiem wcześniej nie miałam wiedzy o jego skłonnościach do wędrówki
Popatrzyłam na zdjęcia z ub. roku - to tak 3-4 tyg. do przodu mam teraz. Dziś na przebiśniegach widziałam pszczółki
galgAsia 18:09, 08 lut 2020

Dorii napisał(a)
Kociak cudny.

Irishgreen bardzo ładna, w chłodniejsze zimy też się tak ładnie zieleni?

Jest u mnie drugą zimę. Pierwszą spędziła zadołowana i wyglądała tak - to początek stycznia 2019. Później było trochę mrozu i nawet śniegu (!), nic jej nie było

A kot fajowski , wygląda na rabacie, jakby był tam od zawsze
galgAsia 18:11, 08 lut 2020

Dominika11 napisał(a)
Kociaki super '(

Jacie, ale już u ciebie wiosna

Wiosna to jeszcze nie, ale przedwiośnie na pewno
Gdyby nie bolący kręgosłup, to bym dziś nie wytrzymała i podziałała na kolankach
galgAsia 18:16, 08 lut 2020

Dziś pełnia - Śnieżny Księżyc. Uwielbiam patrzeć na łysolka i uwielbiam go fotografować, chociaż jeszcze nie do końca umiem
Ale i tak się z Wami podzielę zdjęciami

Były robione w przeciągu kilkunastu minut tuż przed i po zachodzie słońca - niesamowite, jak szybko zapadają ciemności o tej porze roku
Gruszka_na_w... 18:17, 08 lut 2020

galgAsia napisał(a)

Wiosna to jeszcze nie, ale przedwiośnie na pewno
Gdyby nie bolący kręgosłup, to bym dziś nie wytrzymała i podziałała na kolankach

Próbowałam dzisiaj podziałać. Sił starczyło na godzinkę pracy w sadzie. Potem padłam jak przecinek na wietrze i zasnęłam.
Kocur śliczny, a w zasadzie kocury- niezły z nich duet.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 18:32, 08 lut 2020

Nie dziwię się, że nie wytrzymałaś , bo przy takiej pogodzie łapki aż świerzbią . A w słonku było błogo - ja sama zaczęłam się zastanawiać, czy nie przynieść sobie jakiegoś siedziska i nie podrzemać chwilkę
Kocury się fajnie dopasowały, na szczęście ten nowy trochę mniej mobilny i nie darł papy nad ranem: głodny jestem!!! bo w duecie to bym tego nie zdzierżyła