Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 19:17, 09 lut 2020

Te krokusy Kasiu, to tak nieśmiało jeszcze, ale jak pogrzało słonko, to od razu jeden z drugim wystawił do słonka japę . Większość jeszcze nawet nie pokazało pąków kwiatowych. Więc ja też czekam jeszcze na kumulację
Gruszka_na_w... 19:22, 09 lut 2020

Z tą ciemniejsza farbą to dobry trop. Pewnie lepiej zamaskuje łączenia bloczków.
Wiosenne akcenty masz powalające. Odległość między nami niby niewielka, ale różnice w wegetacji pokaźne.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
April 19:43, 09 lut 2020

Ja bym mur zrobiła ciemniejszy, znacznie ciemniejszy. Zwłaszcza że i tak trochę spłowieje od słońca.
galgAsia 20:48, 09 lut 2020

Właśnie robię przegląd farb i te nazwy mnie rozwalają: jasny grafit Nosz kurcze, jak grafit to ciemny, a jak jasny - to już nie jest grafit Że nie wspomnę o opisowych typu: poranna mgła, wiosenne zamyślenie, finezyjny opal, jesienna mgła (czym różni się poranna od jesiennej?!? pytanie retoryczne), kamień faraonów...
I jak tu znaleźć właściwy odcień...?
Dorii 20:53, 09 lut 2020

Wybrać z palety RAL :-*
Helen 22:13, 09 lut 2020

galgAsia napisał(a)
Właśnie robię przegląd farb i te nazwy mnie rozwalają: jasny grafit Nosz kurcze, jak grafit to ciemny, a jak jasny - to już nie jest grafit Że nie wspomnę o opisowych typu: poranna mgła, wiosenne zamyślenie, finezyjny opal, jesienna mgła (czym różni się poranna od jesiennej?!? pytanie retoryczne), kamień faraonów...
I jak tu znaleźć właściwy odcień...?

Też się zawsze zastanawiam kto wymyśla te nazwy
Zana 11:23, 10 lut 2020

No więc tak:
1. Zdjęcia samolocika z księżycem po prostu łaaaał
2. Kwiatków u Ciebie tyle, że mój i tak kiepski na przedwiośniu nastrój ogrodowy uległ totalnemu pogorszeniu
3. Mur zrobiłabym ciut ciemniejszy. Już po tym małym pomalowanym fragmencie widać, że jego "oblicze" zmieni się diametralnie na plus.
4. Też się swego czasu zastanawiałam kto wymyśla te nazwy dla farb. Chyba jakiś niespełniony poeta romatyczny.
galgAsia 11:27, 10 lut 2020

Pomału przejaśnia się niebo. Całą noc padało i wiało, ciekawe ile wody pokaże deszczomierz...

Raport pogodowy:

wschód słońca 07:27
zachód słońca 17:01
długość dnia 09:34

do wiosny zostało 38 dni

galgAsia 11:30, 10 lut 2020

Zana napisał(a)
No więc tak:
1. Zdjęcia samolocika z księżycem po prostu łaaaał
2. Kwiatków u Ciebie tyle, że mój i tak kiepski na przedwiośniu nastrój ogrodowy uległ totalnemu pogorszeniu
3. Mur zrobiłabym ciut ciemniejszy. Już po tym małym pomalowanym fragmencie widać, że jego "oblicze" zmieni się diametralnie na plus.
4. Też się swego czasu zastanawiałam kto wymyśla te nazwy dla farb. Chyba jakiś niespełniony poeta romatyczny.

Ty się kochana nie pogarszaj, tylko leć i sprawdzaj, co u Ciebie urosło
Też do tego doszłam - sama! - że musi być ciemniejszy. Po robocie idem szukać farby>
Cmokam wiosennie
Zana 11:37, 10 lut 2020

Dzisiaj to ja nigdzie nie lecę. Odcmokuję i powodzenia życzę w wybieraniu odpowiedniej nazwy farby.