Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

antracyt 14:59, 10 lut 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Parę lat temu biegałam u siebie na nartach od grudnia do kwietnia.
W zeszły roku udało mi się pobiegać raz. W tym ani razu.
Wychodzi na to, że te Twoje kijki to najlepsze zastępstwo.

Ja zamierzałam w tym roku rozpocząć przygodę z biegówkami, tylko miałam problem z wpasowaniem się w pogodę.
Gosiek33 15:03, 10 lut 2020

Burza?
Gruszka_na_w... 15:48, 10 lut 2020

Dzisiaj w Wyborczej było zdjęcie podobne do Twego. Startujący samolot w Anglii na tle śnieżnego księżyca. Nie wiedziałam, że tę nazwę (pełnia przypadająca w lutym) nadali księżycowi Indianie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 16:39, 10 lut 2020

Łomatko, tyle gości, a ja taka nieubrana i zdyszana
Dopiero co wróciłam z roboty, która znienacka - jak to u mnie - postanowiła znaleźć mi zajęcie na dodatkowe 1,5h... Ledwo zipię...
Za oknem nieprzerwanie wieje i leje w różnych konfiguracjach. Burzy u mnie nie widać, ale na radarach widziałam, że Wawa oblężona burzowo. Aprilku, trzymaj się W razie czego właź pod stół
galgAsia 16:41, 10 lut 2020

Aurelllia napisał(a)
Zdjęcia księżyca niesamowite - oj łysy dawał po oczach to fakt
Iryski mam te same, u mnie juz prawie rozkwitają, ale przedwczorajszy mróz je trochę opóźnił
Wieje przeokropnie- łeb urywa !!!

Wieje masakrycznie, ale jak ma nie wiać, skoro różnica ciśnień atmosferycznych między Europą południową a Skandynawią to prawie 100 hPa
Dobrze, że łysolka zdybałam w sobotę, bo wczoraj już go nie zobaczyłam.
galgAsia 16:47, 10 lut 2020

Jolanka, Zuza - na pewno musi być ciemniejszy, ale niektórzy muszą to zobaczyć na własne oczy To, co jest na zdjęciu, to właśnie w słońcu jest i jest zbyt jasne.

Fajny ten link, ale popatrzcie - znów wmawiają, że mogą być 3 odcienie grafitu . No naprawdę, ja bym poprosiła odrobinę precyzji - grafit to grafit, ciutkę jaśniejszy od czarnego jest. A jest ciemny czarny, jasny czarny, średni czarny...?

Wiem, czepiam się, ale mogę wszystko zwalić na niskie ciśnienie
galgAsia 16:52, 10 lut 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Parę lat temu biegałam u siebie na nartach od grudnia do kwietnia.
W zeszły roku udało mi się pobiegać raz. W tym ani razu.
Wychodzi na to, że te Twoje kijki to najlepsze zastępstwo.

Powiem, że bardzo sobie te kijki chwalę . Nawet dzisiaj mi do głowy nie przyszło, żeby odpuścić - aż jestem z siebie dumna No i po wczorajszych 3,5 godz. w ogrodzie ani śladu zakwasów.
A na biegówki to muszę sobie zarezerwować urlop... no już jakoś teraz , bo później może być problem... Mówię o biegówkach na przyszły rok
galgAsia 16:55, 10 lut 2020

mrokasia napisał(a)
U mnie też burza, grzmoty i błyskawice a jak lało to nic nie było widać... Ja burze lubię ale najbardziej jak siedzę w domu pod kocykiem z herbatką i książeczką .

Asia, fajne te zdjęcia z księżycem w roli głównej .

Gosiek33 napisał(a)
Burza?

U mnie tylko leje co i rusz, normalnie przeleje się deszczomierz i będą zafałszowane dane
April 18:19, 10 lut 2020

Już wylazłam spod stołu. A jak wychodziłam z pracy to nawet słoneczko wyszło, na całe szczęście bo rano wyprostowałam włosy i szkoda mi było fryzury Nie będę musiała się mordować rano z czesaniem O piątej rano jest to znaczący czynnik wbrew pozorom. Środa i czwartek mam wolne, może jeszcze coś powalczę w ogrodzie jak mnie nie zwieje.
Powodzenia w wyborze farby. Pamiętaj jeszcze że te szarości, czy tam grafity mogą mieć różne odcienie. Ja na ścianach domu mam antracyt... Nie żebym ci mieszała w głowie ale mogą być odcienie wpadające w brąz, szarość, niebieski. Czarny nigdy nie jest po prostu czarny. Chyba że chodzi o popularną ostatnio na dachach samochodów tzw. czerń fortepianową... Ale dowcip, nie?
anabuko1 18:34, 10 lut 2020

U mnie też tylko deszcz i wiatr .