popieram czasy ciężkie, wiadomości nie najlepsze, trzeba gdzieś znaleźć wentyl bezpieczeństwa i miejsce na uśmiech i humor, inaczej deprecha wykończy tych, których nie wykończy wirus
więc niech Asia Jeżówkowo-Pokrzywowa miast się włóczyć po kominkach, wraca do swojego wątku i będzie dumna z tak rasowej sadzonki
P.S. tak tylko przy okazji zamelduję, że moje jabłonki ozdobne ogarnięte choć ręka mi zadrżała jak cięłam tą 1/3 - no żal jakiś się pojawił, że te mikro gałązki trzeba jeszcze bardziej zmikrowić
eh, to tylko drżąca ręka i łza w oku - dam radę i dziękuję
odkąd Hania napisała, że ja rokuję - urosłam dobrych kilka centymetrów
nie pamiętam kiedy ostatnio mi przybyło - chyba jak Toszka napisała, że dobrze ambrowca posadziłam, ale to było daaawnoooo
nie becz mi tu. w ub. roku z pieknego rozkrzewionego (tak mi sie zdało) drzewka Jabłon Kelsey, pousuwalam wszystkie boczne przybledy, pratycznie golasa kijkowego zostawilam. Jak ona mi sie pieknie rozrosła, ma zaczatek pieknej korony, to samo zrobiłam Royalty odwdziecza Ci sie za to
nie beczę, nie beczę, ino ta jedna łza się zaplątała
teoretycznie wiem, że cięcie jest wskazane, że zielsko lubi być cięte, ale ta teoria mi się na praktykę nie przekłada - mam wciąż opory bo wiem, że moje doświadczenie jest żadne i boję się krzywdę zielsku zrobić
do tego mam Męża, który, jak tylko mnie widzi z sekatorem nerwowy się robi, bo uważa, że jak coś rośnie, to znaczy, że tak ma rosnąć
P.S. jedyny plus wirusa przy okazji się objawił - biblioteki zamknięte, a na działce mam tylko książki "ogrodowe" - Małżonek skazany na czytanie o zielsku, może mu lęki na mój widok z sekatorem odejdą jak się dokształci?
Eee, to mój już wyedukowany Tylko pyta - co dziś będziesz cięła?
U moich rodziców jest na odwrót, Tato lata z sekatorem jak Edward Nożycoręki, a Mama dostaje palpitacji . Inna sprawa, że Tato nie uznaje półśrodków i potrafi przyciąć milina w trakcie kwitnienia... A odmładza krzewy w ten sposób, że przycina wszystko do poziomu ziemi... No i sezon kwitnienia w plecy...