Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Wani 22:50, 26 kwi 2020

Mi też się mur podoba ale jak zobaczyłam zbliżenia jego chropowatości to zalała mnie fala współczucia dla Ciebie : ależ to musiała być robota z malowaniem.. Najważniejsze że efekt jak trzeba a jak zmienią się proporcje mur-rośliny to już w ogóle będzie bajka.
Czy ja dobrze pamiętam że ktoś kiedyś wspominał o lustrze na ten mur? Czy pomysł upadł?
Wani 22:55, 26 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
U mnie już kwitną rodki Nie moje, ja rodków nie mam
Na liście nie patrzymy, próbuję je reanimować.

Liście nie są takie złe. Ja wsadziłam rodki jako jedne z pierwszych roślin na działce. Jak tylko znajomi zakończa kwarantannę wieziemy je do nich w ramach zadośćuczynienia za trudne lata w słońcu u nas. Trochę mi szkoda ale z drugiej strony wiem że w tamtym ogrodzie odżyją, ja mam za dużo słońca a za mało serca do rodków Tym sposobem będę miała kolejną pustą rabatę, przy tarasie, ech... Może będzie to dobry moment żeby położyć na nim deski które od roku czekają w garażu na swój moment
Gruszka_na_w... 23:16, 26 kwi 2020

Mur wyszedł świetnie. Wreszcie będzie lepiej widać rośliny. Ola też pachnie i to tak, ze czuć, kiedy się przechodzi obok.
Royalty jest mniej popularna, bo nie w każdym ogrodzie chce dobrze rosnąć. Ma jakieś skryte wymagania. U Ciebie i Tarci widać jej podpasowało. Rodki u mnie pokazały kolorek.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 07:13, 27 kwi 2020

Wani napisał(a)
Mi też się mur podoba ale jak zobaczyłam zbliżenia jego chropowatości to zalała mnie fala współczucia dla Ciebie : ależ to musiała być robota z malowaniem.. Najważniejsze że efekt jak trzeba a jak zmienią się proporcje mur-rośliny to już w ogóle będzie bajka.
Czy ja dobrze pamiętam że ktoś kiedyś wspominał o lustrze na ten mur? Czy pomysł upadł?
Nieee, lustro się tutaj nie sprawdzi, musiałoby mieć fajny coś fajnego do odbicia. Na razie nie ma...
Na własnej skórze się przekonuję, że ogród to nie tylko rabaty Musi być oprawa, ot co

galgAsia 07:18, 27 kwi 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mur wyszedł świetnie. Wreszcie będzie lepiej widać rośliny. Ola też pachnie i to tak, ze czuć, kiedy się przechodzi obok.
Royalty jest mniej popularna, bo nie w każdym ogrodzie chce dobrze rosnąć. Ma jakieś skryte wymagania. U Ciebie i Tarci widać jej podpasowało. Rodki u mnie pokazały kolorek.
Tak, Ola też pachnie ale u mnie słabiej - być może przyczyną jest po prostu mniejsza ilość kwiatów . Royalty ma mocniej rozbudowaną koronę. Jedną i drugą uwielbiam.
"Przygoda" z murem otworzyła mi oczy na pewne sprawy , wcześniej dla mnie mało istotne
A kto pierwszy zadał pytanie o mur...?
Kasya 07:20, 27 kwi 2020

Ten kreciolek masz fajny, nie pisałam chyba jeszcze
galgAsia 07:25, 27 kwi 2020

Kasya napisał(a)
Ten kreciolek masz fajny, nie pisałam chyba jeszcze
Kasia, mój eM nazywa go "zabić Franka Dreblina" Bo faktycznie, jak się kręci, to wręcz hipnotyzuje
Se kupiłam na urodziny. Fajny jest
inka74 07:29, 27 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
o niebo lepiej już teraz to wygląda niż ten biały mur. Rośliny zyskały dobre tło. Wystarczy popatrzeć na jabłonkę. I klimacik jest fajny z rdzawymi dodatkami
galgAsia 08:28, 27 kwi 2020

Wczoraj znalazłam na listkach róży taki wzorek. Wygląda całkiem dekoracyjnie, ale mam obawy, że to może być wirus mozaiki (choć właściwie oprócz podobnego zdjęcia innych wiadomości na ten temat nie znalazłam). Być może ktoś będzie mógł mi pomóc...?

TAR 08:33, 27 kwi 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
U Ciebie i Tarci widać jej podpasowało.

co jest dosc zaskakujace, mamy różne rodzaje ziemi. wczoraj jak wykopywałam oczara to byl tak ciezki, ze az mnie zgielo. polowa ciezaru to dzdzownice, opasle, obżarte z lekka zaskoczone, ze zmieniaja miejscowke tam gdzie oczar poszedl w dolku tez pełno dzdzownic. nie dalo sie nie poprzecinac przypadkiem. nic dziwnego, ze krety i kosy tak chetnie u nas sie stoluja