Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

deszczowymaj 10:01, 30 kwi 2020

Asieńko piękne zieloności u Ciebie Jarzmianki cudowne ..też je chce mieć bo wiesz ..z wysiewów kompletnie nic nie wzeszło

Magara,bardzo fajne zakupy poczyniłaś Pełen podziw za dyscyplinę ja bym chyba nie była w stanie
galgAsia 10:05, 30 kwi 2020

Popadało pięknie Ziemia wilgotna na kilkanaście cm wgłąb Zieleń daje po oczach, rośliny stanęły niemalże na baczność, choć przecież się nie pokładały. Beczka 360l pełna. Cały czas analizuję możliwości ustawienia zbiorników 1000l lub więcej. To już konieczność, nie wybór.

Maj 2019 - oby takie widoczki nie należały do rzadkości
galgAsia 10:13, 30 kwi 2020

deszczowymaj napisał(a)
Asieńko piękne zieloności u Ciebie Jarzmianki cudowne ..też je chce mieć bo wiesz ..z wysiewów kompletnie nic nie wzeszło

Magara,bardzo fajne zakupy poczyniłaś Pełen podziw za dyscyplinę ja bym chyba nie była w stanie
Asik, moje wysiewy też do bani... A jarzmianki z siewu mam jedne - gatunek rosnący w otulinie Bieszczadzkiego Parku narodowego. Białe, zwykłe... Jak mi wykiełkowały, a potem zakwitły, to czułam się, jakbym Pana Boga za nogi złapała

AnnaCh 10:14, 30 kwi 2020

Trzeba by przeczytać ile od oprysku nie powinno padać. Kupowałam w zeszłym roku Lepinox z sąsiadkami i teściową w kilka osób, bo były tylko te duże kilogramowe. Działa bardzo dobrze, robiłam dwa opryski w zeszłym sezonie, po każdym tylko czarne truchła były na buksach. W tym roku nie stwierdziłam jeszcze obecności ćmy, buksiki mają nowe przyrosty, zagęszczają się Lepinox ma też zaletę, że jest biologiczny, to bakteria, która atakuje te gnidy
deszczowymaj 10:17, 30 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Białe, zwykłe... Jak mi wykiełkowały, a potem zakwitły, to czułam się, jakbym Pana Boga za nogi złapała

No nie dziwię się Asiulku bo Niesamowicie piękna jest ..aż mi dreszcze przeszły
galgAsia 10:22, 30 kwi 2020

AnnaCh napisał(a)
Trzeba by przeczytać ile od oprysku nie powinno padać. Kupowałam w zeszłym roku Lepinox z sąsiadkami i teściową w kilka osób, bo były tylko te duże kilogramowe. Działa bardzo dobrze, robiłam dwa opryski w zeszłym sezonie, po każdym tylko czarne truchła były na buksach. W tym roku nie stwierdziłam jeszcze obecności ćmy, buksiki mają nowe przyrosty, zagęszczają się Lepinox ma też zaletę, że jest biologiczny, to bakteria, która atakuje te gnidy
Teraz można już kupić po 10g, jednorazowa porcja. Ja wzięłam 3x10. Najbliższe dni będzie u mnie padać (tak pokazują prognozy ). Jak będzie jakieś okno pogodowe, to zrobię oprysk i okryję folią.
galgAsia 10:22, 30 kwi 2020

deszczowymaj napisał(a)

No nie dziwię się Asiulku bo Niesamowicie piękna jest ..aż mi dreszcze przeszły
Zebrać Ci nasionka?
deszczowymaj 10:24, 30 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Zebrać Ci nasionka?

Oj oczywiście ,że tak ..poproszę
AnnaCh 10:28, 30 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Zebrać Ci nasionka?
A czy ja też mogę poprosić?
galgAsia 10:33, 30 kwi 2020

deszczowymaj napisał(a)

Oj oczywiście ,że tak ..poproszę

AnnaCh napisał(a)
A czy ja też mogę poprosić?

Dobra, to ja sobie zapiszę, ale bądźcie tak uprzejme przypomnieć się za czas jakiś Bo to wiecie, karteczki mogą się zapodziać...