Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

UrsaMaior 10:41, 30 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Iza, dzięki za przypomnienie tych rodkowych mądrości Toszki

Z rodkami jest problem o tyle, że to są stare rośliny, kilkunasto - lub nawet dwudziestoparoletnie. Kompletnie nie mam technicznych możliwości, żeby je wykopać, zrobić - szybko! - właściwe stanowisko i wkopać z powrotem.

Kochana, dobre wieści są takie, że rh korzenią się płytko, nie ma żadnego problemu z przesadzaniem, one to nawet lubią. Kiedyś widziałam w jakimś programie jak babka przesadzała mega byka wyższego od niej, ciągnęli go traktorem Wystarczy wbić szpadel, podważyć i gotowe.
galgAsia 10:43, 30 kwi 2020

No dobra, to to będzie plan B, na wypadek niepowodzenia
tulucy 11:05, 30 kwi 2020

Jak pierwszy raz pryskałam, to następnego dnia wieczorem padało, więc powtórzyłam oprysk. Teraz jeszcze u siebie nie widzę nadal nic, nie wiem, może trzeba lupę wziąć, bo oczy nie te
A poważnie, to może jeszcze zadziałał tak skutecznie oprysk jesienny.
galgAsia 11:23, 30 kwi 2020

tulucy napisał(a)
Jak pierwszy raz pryskałam, to następnego dnia wieczorem padało, więc powtórzyłam oprysk. Teraz jeszcze u siebie nie widzę nadal nic, nie wiem, może trzeba lupę wziąć, bo oczy nie te
Faktem jest, że jak się człowiek wpatruje w ten bukszpan, to dostaje oczopląsu, tak się te dranie kamuflują. Na szczęście buksy mają potencjał, wszędzie widzę nowe odrosty, więc spokojnie wyczekam na przerwę w deszczu.

Twoje bułki wypróbowałam, z lekka przepis skorygowałam i będę piec , bo są obłędnie smaczne
jolanka 11:25, 30 kwi 2020

UrsaMaior napisał(a)

Kochana, dobre wieści są takie, że rh korzenią się płytko, nie ma żadnego problemu z przesadzaniem, one to nawet lubią. Kiedyś widziałam w jakimś programie jak babka przesadzała mega byka wyższego od niej, ciągnęli go traktorem Wystarczy wbić szpadel, podważyć i gotowe.

To prawda, lubią. Ja już nie mam, zostały tylko cunningham white sztuk 3 ( one mńie lubią)
A ta babeczka z traktorem to chyba była nasz Bogdzia
AnnaCh 11:28, 30 kwi 2020

tulucy napisał(a)
Też o tym myślę, nie wiem gdzie, ale gdzieś czytałam, że ta bakteria może ciągle krążyć po krzaczku
galgAsia 11:29, 30 kwi 2020

jolanka napisał(a)

To prawda, lubią. Ja już nie mam, zostały tylko cunningham white sztuk 3 ( one mńie lubią)
A ta babeczka z traktorem to chyba była nasz Bogdzia
Wcale bym się nie zdziwiła W końcu Ogrodowisko rulez
galgAsia 11:30, 30 kwi 2020

AnnaCh napisał(a)
Też o tym myślę, nie wiem gdzie, ale gdzieś czytałam, że ta bakteria może ciągle krążyć po krzaczku
Nie miałabym nic przeciwko
Jak dla mnie, może nawet w tym krzaczku zamieszkać na stałe
tulucy 11:39, 30 kwi 2020

Asia, bułki faktycznie dobre som
Ja jeszcze jakieś inne testuję, ale te są najprostsze i najsmaczniejsze póki co.

Taka pogoda mogłaby być w nocy leje, w dzień pięknie ... marzenie ściętej głowy.
Jutro sieję warzywa. Ziemia mokra, potem jeszcze podleje. Dziś praca, to nie dam rady wszystkiego naszykować.

Moje hosty zaczynają się pokazywać nieco śmielej, po całe 5 cm niektóre kły nawet już mają
Magara 11:39, 30 kwi 2020

Anda napisał(a)
Magara, zakupy bardzo fajne, a jarzmianek nigdy dość Trzymam kciuki, żeby sprzedawca się wywiązał. On nie musi się bać, przecież nikt nie ujawnia nazw nierzetelnych sprzedawców na forum.

Ewa, to nawet nie o taką klasyczną nierzetelność chodzi bo ja nawet nie miałam szansy zapłacić za to co chciałam u nich kupić Dziwi mnie po prostu, że klient jest, kupić chce, a sprzedający milczy jak zaklęty No i ja w sumie też bym chciała wiedzieć czy to co zamówiłam mam szanse dostać czy mam kupić gdzie indziej

A moja dyscyplina zakupowa wszystkim Wam dziękuje za uznanie i czuje się zmotywowana

Asiu, ta jarzmianka urocza, więc gdyby Ci tych nasionek kiedyś zbywało to ja też poproszę