Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

kwartet 23:10, 26 maj 2020

No i jeszcze obwinię cię za nabycie długosza no musisz się przyznać.M już poinformowany że to ty a nie ja.
I teraz chodzę z obłędem w oczach i szukam tego miejsca dla niego co go nie ma.Wychodzi mi że powinnam go posadzić na brzegu rabaty(idealne warunki by miał),tylko on skubany nieco wysoki rośnie.
Zana 23:11, 26 maj 2020

Taaaak, Devon's Green stanowczo chwyta mnie za serce. Ale się powstrzymam, na razie
inka74 23:14, 26 maj 2020

galgAsia napisał(a)
O tak, kolor ma obłędny. I faktycznie, leży. Dlatego przesadziłam ją trochę wgłąb rabaty, żeby miała się o co oprzeć
Dzięki za radę, też będę ją tak przycinała. A próbowałaś ją dzielić? Da się tak, jak inne szałwie czy stroi fochy?
dzieliłam, tylko wcześniej trzeba. Jak wychodzi ale nie jest mega duża.
jolanka 07:26, 27 maj 2020

U mnie ta szałwia się sieje. Ciekawa jestem czy powtórzy cechy rośliny matecznej.
galgAsia 09:58, 27 maj 2020

anabuko1 napisał(a)

Bardzo ładnie ci róże rosną
Tfu! tfu! odpukać , faktycznie nic złego im się nie trafia, z wyjątkiem jakichś małych gąsieniczek, robiących koronkę z liści . Drugi sezon robię opryski RT / PW i mam ogród zdrowy, bardzo sobie chwalę
galgAsia 10:09, 27 maj 2020

Helen napisał(a)
Asia, róża cudna i takie zdrowe listki, że szoooook
No ja ją okropnie lubię, tę Ascot, i jak zakwita, to normalnie święto Dlatego byłam załamana, gdy wydawało się, że jest chora
Spójrz, to Ascot z początków czerwca 2019

Czy nie jest cudna?
mrokasia 10:12, 27 maj 2020

Zana napisał(a)
Taaaak, Devon's Green stanowczo chwyta mnie za serce. Ale się powstrzymam, na razie

Mnie też chwyta ale nie mam już cienia...
galgAsia 10:15, 27 maj 2020

Misia napisał(a)
Asiu u Ciebie to szybciej niż w pindolino no tydzień na O. mnie nie było i nie ma szans nadrobić, ale chociaż obrazkowo się postaram

Pytanko jedno mam jak u Ciebie ziemniaczki w workach?? Moim powoli liście wychodzą i teraz nie wiem czy mam je całe znów ziemią zasypać?? mówiąc szczerze to nigdy ziemniaków nie uprawiałam a już całkiem w workach i nie bardzo wiem co z nimi teraz zrobić
U mnie też listki wychodzą. Mój Tato, jako człowiek doświadczony , każe czekać, aż za tymi listkami pojawi się łodyga i tę łodygę zasypać aż do liści.
O, moje wyglądają tak

galgAsia 10:21, 27 maj 2020

Magara napisał(a)

No i o taką opinię mi chodziło bo zdjęcia jednak czasem przekłamują
W tej sytuacji też ją muszę mieć, choć obawiam się, że za chwilę może być nie-do-kupienia, takie wzbudziłaś zainteresowanie
Mam kilka host, wszystkie n/n, a tak sobie wymyśliłam, żeby za nicolasami które otaczają ambrowca też kilka dać... Tylko nie wiem czy przy opcji nicolas+devons green nie zrobi się tam zbyt "zielono-zielono"?
Hmmm, na pewno będzie fajna różnica faktur, a na fakturze (niekoniecznie vat ) będzie się światło załamywało, więc raczej się to wszystko nie zleje w bezkształtną masę. Do takiego zestawu to ja bym chyba wrzuciła tu i tam jarzmianki, wprowadzą trochę zamieszania No i nicolas jest raczej jaśniejszy niż dewon i jesienią się przebarwia. Będzie dobrze
galgAsia 10:23, 27 maj 2020

kwartet napisał(a)
Moja też najchętniej plackiem by leżała. Wciskam pomiędzy inne rośliny ale skubana zawsze znajdzie jakiś sposób żeby klapnąć. W zeszłym roku to nawet bambusy dostała, ale kolor ma zabójczy i długo tłoczy to wybaczam co robić primadonna
Ja swojej też dałam bambusa i sznurek Widocznie to na nią jedyny sposób U mnie się nic nie wysiało, ale po prostu za wcześnie ją obcięłam. Zobaczymy, co pokaże w tym roku