Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Dominika11 14:02, 27 maj 2020

u mnie skrzypu też pod dostatkiem
tulucy 14:52, 27 maj 2020

galgAsia napisał(a)

Devon to bym wsadziła do jakiejś pięknej donicy i ustawiła w tym sławetnym światłocieniu...

Się przyznam, że dostałam dla Kwarteta dwie sadzonki hostowe od sąsiada i do czasu odbioru zdobią mi wejście m sam!!! je tak ustawił, bo ładnie wygląda
tulucy 14:54, 27 maj 2020

inka74 napisał(a)
jak bardzo cię pili to sprawdź wielkość kępy i czy są jakieś łodygi tak usytuowane aby odciąć nożem bez ruszania rośliny matecznej. Odcinasz wtedy kawałek (tylko trzeba cyrklować by z korzeniem był a nie same łodygi odciąć), wykopujesz tylko odciętą część a mateczną zasypujesz. Ja tak z wieloma bylinami robię z tymi co mają małe korzonki. Floksy, przetaczniki, jeżówki, hakone, rozchodniki - te ostatnio dzieliłam. Żurawki i hosty tylko wykopuję bo łatwiej mi jest je rozplątać/rozłamać z korzonkami niż ciąć a one i tak jakieś pancerne, bez problemu rosną po dzieleniu nawet w pełni sezonu. Tylko podlewać trzeba.

Asia wybacz, że tak u Cię, ale mam pytanie do Iwonki, czy serduszkę też byś tak ciachła? mam białą, ona nie zanika po kwitnieniu. I nie wiem, jak i kiedy ją podzielić
tulucy 14:55, 27 maj 2020

a w ogóle to siem pochwalę przy okazji, jak już się odzywam, żem do żywych powróciła po zapaleniu czegoś tam przy zębie. Na antybiotyku, w trakcie leczenia, ale żyję i już mnie nie boli... a od niedzieli to na rzęsach pomykałam
mrokasia 14:57, 27 maj 2020

tulucy napisał(a)

Asia wybacz, że tak u Cię, ale mam pytanie do Iwonki, czy serduszkę też byś tak ciachła? mam białą, ona nie zanika po kwitnieniu. I nie wiem, jak i kiedy ją podzielić

to nie wszystkie zanikają??? kurka, potrzebuję takie co zanikają...
tulucy 16:03, 27 maj 2020

Moja biała nie znika...
kwartet 18:11, 27 maj 2020

Asia powiadasz że skrzyp piękny,to melduję że u mnie wszędzie właśnie się upiększa dzięki niemu .Romantycznieje twój ogród , czekam aż moje róże zakwitną no przebieram nogami . Na razie pogapię się tutaj.
Łucja rozumiem że już jako tako funkcjonujesz.
UrsaMaior 18:12, 27 maj 2020

tulucy napisał(a)
Moja biała nie znika...

Mrokaśka, ale ja już nią naplułam, jakby coś!!!
tulucy 18:18, 27 maj 2020

kwartet napisał(a)
Asia powiadasz że skrzyp piękny,to melduję że u mnie wszędzie właśnie się upiększa dzięki niemu .Romantycznieje twój ogród , czekam aż moje róże zakwitną no przebieram nogami . Na razie pogapię się tutaj.
Łucja rozumiem że już jako tako funkcjonujesz.

Wróciłam do żywych
Co prawda dziś starałam się nadrobić pracowe zaległości, ale od jutra już popołudnia powinny być ogrodowe

UrsaMaior napisał(a)

Mrokaśka, ale ja już nią naplułam, jakby coś!!!

Zauważyłaś, jak już podpytuję, jak tę francę podzielić?? Trza rozkminić temat.
UrsaMaior 19:14, 27 maj 2020

Koniecznie, bo chętnych coraz więcej;D