Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Gosiek33 15:24, 13 cze 2020

Grad, gradem ale deszcz łapiesz?
Johanka77 17:48, 13 cze 2020

Ja kofffam upały...
Wiem, to nietypowe
TAR 17:54, 13 cze 2020

u nas tez od wczoraj upaly, teraz jakies chmury naszly ale nie sadze by z nich deszcz jakis popadal, chociaz tym dzisiejszym nasadzeniom by sie przydalo.
galgAsia 18:23, 13 cze 2020

Gosiek33 napisał(a)
Grad, gradem ale deszcz łapiesz?
Łapię, łapię , jakże by nie
Beczka pełna. Spadło 24l wody/m2 . To już coś . Grad nie dotarł do ogrodu. Deszcz trochę gałązek poobrywał, parę roślinek położył, ale ogólnie grzechem byłoby narzekać

galgAsia 18:25, 13 cze 2020

Johanka77 napisał(a)
Ja kofffam upały...
Wiem, to nietypowe
Moja rodzona Pani Matka tak ma - cała rodzina leży pokotem i ledwo dycha, Ona rozkwita i jest szczęśliwa Więc nie zaskoczyło mnie, ze jeszcze ktoś ma tak samo Choć wczoraj to nawet ona mówiła, że trochę za gorąco...
eVka 18:32, 13 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Łapię, łapię , jakże by nie
Beczka pełna. Spadło 24l wody/m2 . To już coś . Grad nie dotarł do ogrodu. Deszcz trochę gałązek poobrywał, parę roślinek położył, ale ogólnie grzechem byłoby narzekać

Asia, co to za miarka? Chciałabym taką
Niezłą ulewę masz!

Ja nie toleruję upałów, 23stopnie to max. Im jestem starsza tym gorzej
galgAsia 18:35, 13 cze 2020

TAR napisał(a)
u nas tez od wczoraj upaly, teraz jakies chmury naszly ale nie sadze by z nich deszcz jakis popadal, chociaz tym dzisiejszym nasadzeniom by sie przydalo.
U nas deszcz w tym roku to duża rzadkość, nie miałabym nic przeciwko, żeby jeszcze popadało.

W czasie burzy było czym oddychać, temperatura spadła o dobre 13C , jednak po deszczu znów się ociepliło, no i wilgotność jak w tropikach, wszystko paruje. Z roślin położyła się głównie kocimiętka, ale bzykom to nie przeszkadza, już urzędują Dobrze, ze grad nie doszedł. W ub. roku zrobił sieczkę z róż, lilii, na stawku do końca sezonu liście były pocięte.

eVka 18:38, 13 cze 2020

Mega ta rabata bylinowa!!! Bardzo w moim stylu
galgAsia 18:49, 13 cze 2020

effka napisał(a)

Asia, co to za miarka? Chciałabym taką
Niezłą ulewę masz!

Ja nie toleruję upałów, 23stopnie to max. Im jestem starsza tym gorzej
O tak, ulewa była niezgorsza Od razu wszystko ożyło, z ludźmi włącznie

Deszczomierz kupiłam sobie w ub. roku tutaj. Przydatne bardzo, bo ocena ilości deszczu bywa złudna. Teraz już mam jakieś pojęcie, jak to u mnie wygląda.
TAR 18:51, 13 cze 2020

u nas od kilku dni ogromna wilgotnosc ale tez sporo padalo i to wszystko teraz oddaje. w czesci pod lasem wspanialy mikroklimat mi sie zrobil. duzo deszczu, duzo igiel, kory i sporo naszadzen, ktore trzymaja wode. rosliny maja tam jak pączki w masle