Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 22:09, 13 cze 2020

Helen napisał(a)

Wczoraj ryłam cały dzień, więc tak, ale siły na nic więcej już nie miałam padłam
A dzisiaj było wstrętnie gorąco, w cieniu termometr pokazywał 32 st.C. Jutro ma być chłodniej, ale deszczu nie zapowiadają...
Te temperatury są naprawdę wstrętne , najgorsze, że pojawiają się coraz częściej...
Ciekawa jestem tej hortensji na nóżce
Gruszka_na_w... 22:53, 13 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Helen, ja już normalnie zapomniałam, kiedy ostatnio u mnie porządnie padało... Chyba dwa razy pokapywało w nocy, ale efektu w postaci choćby wody w beczce nie było, tak samo deszczomierz pokazywał 1-1,5l... Więc to dzisiejsze padanie, a właściwie ulewa, to było coś cudownego

W poprzednim tygodniu lubuskie było rzeczywiście zieloną wyspą na mapie opadów. Wszędzie padało, a tam nie. U mnie maj i czerwiec były nad wyraz obfite w opady. Już zaczynałam się obawiać, że trafi się kolejna powódź jak ta z 1997. Wszystkie fronty, tak jak wtedy, szły od strony Czech.

Trudno mi się wstrzelić z opryskami PW. A ta pogoda bardzo sprzyja wszelkiej maści chorobom grzybowym.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 23:18, 13 cze 2020

Asia, mój mózg w formie galarety płynnej przy tej pogodzie, neurony leżą i kwiczą, ale stwierdzam, że ładne masz te róże I wszystko inne też
tulucy 23:21, 13 cze 2020

Widziałam właśnie zdjęcia zalanych ulic w Gorzowie. Nas dziś omijały chmury wszelkie. Ale po południu zaczęło tak wiać, że uciekliśmy z cienia na słoneczko.
TAR 23:26, 13 cze 2020

A mnie nie wygonilo slonce do domu a wstretne muchy, ktore dzis byly strasznie namolne a ja w krotkich spodenkach i koszulce upocona to szczegolnie mnie sobie upodobaly do podgryzania i bzyczenia przy uszach. nie lubie.
Johanka77 23:28, 13 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Moja rodzona Pani Matka tak ma - cała rodzina leży pokotem i ledwo dycha, Ona rozkwita i jest szczęśliwa Więc nie zaskoczyło mnie, ze jeszcze ktoś ma tak samo Choć wczoraj to nawet ona mówiła, że trochę za gorąco...

Ja byłam w pracy… latałam w sklepach wśród lodówek… no i nie załapałam się na przegrzanie
Lubię Twoją Mamę! Moja też tak ma
Johanka77 23:30, 13 cze 2020

galgAsia napisał(a)
U nas deszcz w tym roku to duża rzadkość, nie miałabym nic przeciwko, żeby jeszcze popadało.

W czasie burzy było czym oddychać, temperatura spadła o dobre 13C , jednak po deszczu znów się ociepliło, no i wilgotność jak w tropikach, wszystko paruje. Z roślin położyła się głównie kocimiętka, ale bzykom to nie przeszkadza, już urzędują Dobrze, ze grad nie doszedł. W ub. roku zrobił sieczkę z róż, lilii, na stawku do końca sezonu liście były pocięte.

Dzięki Ci deszczu! GalgAsia rabaty pokazała!
Johanka77 23:32, 13 cze 2020

greg66 napisał(a)

Nie to normalne, uwielbiam takie temperatury

Grzesiu, zaraz Cię odwiedzę! Jeszcze nie miałam okazji, ale teraz to mnie zaintrygowałeś
kwartet 23:33, 13 cze 2020

Okrutnie malownicze to powyżej
Johanka77 23:38, 13 cze 2020

Magara napisał(a)
Asia, mój mózg w formie galarety płynnej przy tej pogodzie, neurony leżą i kwiczą, ale stwierdzam, że ładne masz te róże I wszystko inne też

Twoja galareta całkiem obiektywna…