Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 17:34, 14 lip 2020

tulucy napisał(a)
Szybciutko wyczuły dobrych ludzi
Basieksp 17:37, 14 lip 2020

galgAsia napisał(a)
Basiu, dopiero mamy szansę je poznawać. Z pewnością są bardzo łagodne, nie reagują agresją, jak im się coś nie podoba, to odchodzą i tyle. No i są ze sobą zżyte, od 4 lat razem, więc nie ma mowy o jakiejkolwiek rywalizacji czy dominacji. Ale Zuzia nosi się po pańsku , ja mówię do niej per "księżniczka"

Napewno są bardzo ładne I niech mają swoje charakterki A Zuzia niech będzie księżniczką widać że mają u Was super, szybko się zadomowią
galgAsia 17:40, 14 lip 2020

KasiaLangier napisał(a)
Piękne lato u Ciebie, motyle latają, sielsko- anielsko. Koty przecudne, z tego co czytam, to bardzo szybko się zaaklimaryzowały. Będzie im dobrze u Ciebie Moim kotom po przeprowadzce pomogły feromony , są takie które wkłada się do kontaktu, są niewyczuwalne dla ludzi, a koty wprawiają w dobry nastroj z tuńczykiem bym nie eksperymentowała, najlepiej zostać przy karmie, którą jadły dotychczas . Ja powoli przechodzę na barfa, czyli sama przygotowuje mięso z suplementami. Ale moje koty wcale nie są zachwycone, wygląda, ze są uzależnione od tych sztucznych karm ...
Kasiu, lato w pełni Do szczęścia brakuje tylko trochę więcej wolnego czasu

Z kotami to pewno jeszcze trochę czasu potrzeba, ale już łatwiej, gdy wylazły z ukrycia i próbują z nami żyć Póki co, jeszcze nie wróciły do swojej normalnej diety - dostaliśmy na początek to wszystko, czym były dotychczas żywione - z nieznanych mi powodów nie jedzą "mokrego", wcinają suche. Jakiekolwiek zmiany na tym etapie nie byłyby "dobrze widziane" , więc nic nowego nie wprowadzam.
galgAsia 17:42, 14 lip 2020

Basieksp napisał(a)

Napewno są bardzo ładne I niech mają swoje charakterki A Zuzia niech będzie księżniczką widać że mają u Was super, szybko się zadomowią
Tak, jeśli chodzi o charaktery i charakterki , to koty jak ludzie - każdy inny
Gruszka_na_w... 20:29, 14 lip 2020

galgAsia napisał(a)
Tak Zostaliśmy obdarowani dwoma kotami razem z całym ich dobytkiem Sytuacja wręcz niesamowita. A koty śliczne, mądre, wesołe, łagodne Zrobię wszystko, żeby miały u nas dobre życie

Wierzyłam, że tak będzie. Mam słabość do Tymona.
Ładny macie park.
A ogród coraz piękniejszy.
U mnie sporo padało, ale kiedy próbowałam dzisiaj robić kanciki i wzruszyć ziemię, to pod pazurkami była skorupa. Sprawdź podkopem, czy ten klonik w głębszych warstwach ma rzeczywiście wilgoć w korzeniach.
Klony źle reagują na suszę. I tę w powietrzu, i tę w glebie. Ussuryjski ma wschodni rodowód, a wszystkie klony palmowe i japońskie sadzi się w pobliżu oczek, sadzawek, żeby w powietrzu była wilgoć.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 23:19, 14 lip 2020

Asia, nawet nie wiesz jak się cieszę, że Wasze koty się zaczęły odnajdywać w nowej przestrzeni, będzie dobrze
A ogrodowo - podpisuję się po wszystkimi komentarzami
galgAsia 07:51, 15 lip 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

U mnie sporo padało, ale kiedy próbowałam dzisiaj robić kanciki i wzruszyć ziemię, to pod pazurkami była skorupa. Sprawdź podkopem, czy ten klonik w głębszych warstwach ma rzeczywiście wilgoć w korzeniach.
Klony źle reagują na suszę. I tę w powietrzu, i tę w glebie. Ussuryjski ma wschodni rodowód, a wszystkie klony palmowe i japońskie sadzi się w pobliżu oczek, sadzawek, żeby w powietrzu była wilgoć.
Podlewam go co jakiś czas dużą ilością wody, tak jak uczycie 10-20 litrów / 7-10 dni. Sprawdzam i jest wilgotno. Rośnie praktycznie w ziemi liściowej zmieszanej z kompostem.
Niby ma rodowód wschodni, ale nazwa "ussuryjski" chyba do czegoś zobowiązuje Tam lekko nie jest

galgAsia 08:15, 15 lip 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wierzyłam, że tak będzie. Mam słabość do Tymona.
Ładny macie park.
A ogród coraz piękniejszy.
Koty są już - taką mam nadzieję - zupełnie zadomowione. Włażą wszędzie, dopominają się pieszczochów , miauczą na nas, jak czegoś chcą - tylko czasem my nie wiemy, czego...
Tymon ma chyba bardziej naturę obserwatora, tak mi się wydaje. Zuzia jest jakby bardziej aktywna. Ale może się mylę , w końcu to jeszcze tydzień naszego wspólnego życia nie minął

Park faktycznie bardzo ładny. Ale dostrzegłam jego prawdziwe uroki dopiero, gdy zaczęłam chodzić. Bo przez okna samochodu to niewiele było widać
No a ta różanka jest cudna Zapachy jak w Bułgarii Nic dziwnego, że ławeczki w okolicy są zawsze zajęte

Śmieszne, jak różnie odbierają ogrody ludzi oglądający je i tworzący je . Ja mam wrażenie, że u mnie jest to dopiero zbiór kilku rabat i jeszcze sporo trzeba zrobić, żeby na miano ogrodu zasłużył. Ale przecież szczęśliwa jestem, gdy czytam, że jest coraz piękniejszy To dodaje skrzydeł i sił
galgAsia 08:24, 15 lip 2020

Magara napisał(a)
Asia, nawet nie wiesz jak się cieszę, że Wasze koty się zaczęły odnajdywać w nowej przestrzeni, będzie dobrze
A ogrodowo - podpisuję się po wszystkimi komentarzami
Dagunia, cmok cmok
Dobrze, że te przestrzenie nie są jakieś wielkie, bo mogłabym za nimi nie nadążyć Eksplorują na całego I wymuszają poczynienie pewnych działań, żeby stworzyć bardziej przyjazną dla nich przestrzeń.
galgAsia 08:50, 15 lip 2020

Rosną cukinie

Pomidorów dużo, jeszcze zielone. ogórki ruszyły, trzeba będzie wystawić rusztowania

Koty